Het succesverhaal van Hester

  Wil je weten hoe ze dat doen?

  Ben je zelf aan het denken om een NIMA C opleiding te volgen, maar heb je twijfels hoe je dit moet aanpakken en wat je er allemaal voor moet doen?

  Laat je dan informeren door kandidaten die je voorgingen. Zij geven een volledig maar authentieke beschrijving over wie ze zijn en welke goals ze hadden voordat ze hieraan begonnen. Allen hebben bij verschillende opleiders de opleiding NIMA C gevolgd. Met succes!

  Op 7 februari 2023, gingen er van de 6 kandidaten voor het laatste gedeelte van de opleiding een spannende middag tegemoet. En ja…. ze hebben het alle! 6 gehaald, Echte Toppers!

  Hester Martens

  Wie ben je?

  Mijn naam is Hester, 29 jaar, getrouwd, hou van sporten en geniet van het leven. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd. Na de studie is zij bij Vink Aannemingsmaatschappij gaan werken. Ik ben eerst de administratie ingerold en door een overname van het bedrijf met andere directie een rol in de marketing aanvaard. Ik heb marketing altijd interessant gevonden, maar ik heb intern aangegeven wel eerst een stevige marketingondergrond te willen.

  • Waarom gekozen voor een NIMA C opleiding

  Eigenlijk door een docent, die met mij mijn C.V. doornam en aangaf dat ik echt wel NIMA C zou aankunnen en daardoor heb ik deze stap durven zetten én met een goede afloop!

  • Wat heb je moeten doen om de opleiding af te ronden en wat heb je moeten laten?

  Het was erg moeilijk om in het ritme werken en studeren te komen. Vooral om de balans te vinden. Dit studeren is anders dan als op de HBO, even “een modelletje” invullen en klaar. Je moet behoorlijk wat tijd erin steken en je niet laten afleiden door je werk en de ‘waan van de dag’. Die discipline is best lastig geweest. Ik heb zeker wat extra vrije tijd moeten steken in de studie en dus ook een aantal leuke uitjes moeten laten gaan.

  • Was je tevreden met de opleider/docent?

  Ik was heel erg tevreden met mijn opleidingsdocent. Hij wist op een prettige manier de theorie over te brengen zodat het ook bleef hangen en dat deed hij vooral met humor. De opleider was ook prima! Alles goed geregeld, je wist precies waar je aan toe was.

  • Wat was de casus?

  Ik heb gekozen om het eigen bedrijf te analyseren. Vink is in 2021 gesplitst van de moederholding en is zelfstandig verder gegaan. Deze branche behoefde in het verleden geen marketing, maar door de veranderende wereld en markt, mede ook de oorzaak van de stikstofproblematiek, milieuvergunningen, de oorlog etc., hebben ze toch de vraag moeten stellen, wat de nieuwe strategie en propositie wordt. Ook omdat andere bedrijven door deze externe factoren het een andere kant opstuurden en meer in de richting van markt/product van Vink gingen bewegen. Uiteindelijk heb ik de nieuwe strategie neergezet en hoop ik dit verder intern te kunnen uitrollen en de volgende stappen te kunnen zetten.

  Wat miste je?

  Deze infrabranche is moeilijk om voorbeelden te vinden of een soort ‘houvast’ te vinden. Dat was ook lastig voor de docenten. Niet alles kun je één op één toepassen op onze branche.

  • Wat vond je van het examen? Wat was goed, wat kon beter?

  Ik kreeg het idee dat het ook voor de examinatoren een lastig onderwerp was en voor hen niet even makkelijk te beoordelen. Ik weet dat dit vaker zal voorkomen, dus wellicht kunnen we examinatoren vinden die hier kennis van hebben.

  • Hoe voelde het, toen je je uitslag kreeg bij de scriptie?

  Ik voelde na bijna 2 jaar studie een enorme opluchting! Vooral het laatste gedeelte waar je in de gang aan het wachten bent op “het oordeel”, de tijd duurt dan zo enorm lang. Maar ik kon er een streep onderzetten en ben ook meteen champagne gaan kopen en heb ik samen met mijn man geproost op het resultaat!

  • Wat ga je als NIMA C professional anders doen?

  Mooie vraag! Ik denk nu anders, niet meer in “dat modelletje” invullen, maar juist hoe ga ik het toepassen en doorzetten, wie heb ik ervoor nodig en hoe ga ik de gevolgen en effect met elkaar verbinden. Strategie toepassen is namelijk ook de cultuur en mensen met elkaar verbinden en zorgen dat iedereen aangesloten blijft. Daarbij ga je nu meer anticiperen in plaats van het je te laten overkomen.

  • Jouw advies voor toekomstige studenten? En wat voor NIMA?

  Lees je vooral goed in, besef je dat het je prive tijd gaat kosten, dat je doorzettingsvermogen nodig hebt omdat naast je werk, studeren beste een dingetje is. Je doet het er namelijk niet even bij.

  Voor NIMA: zijn er ook trainingen, masterclasses voor marketeers die betrekking hebben op de minder sexy of veelvoorkomende branches?