Het succesverhaal van Shirley

  Wil je weten hoe zij hun Diploma hebben behaald?

  Ben je zelf aan het denken om een NIMA C opleiding te volgen, maar heb je twijfels hoe je dit moet aanpakken en wat je er allemaal voor moet doen?

  Laat je dan informeren door kandidaten die je voorgingen. Zij geven een volledig maar authentieke beschrijving over wie ze zijn en welke goals ze hadden voordat ze hieraan begonnen. Allen hebben bij een opleider de opleiding NIMA C gevolgd. Met succes!

  Op 8 november 2023, zijn er weer een aantal kandidaten opgegaan voor het laatste gedeelte van de opleiding, altijd een spannende middag. En ook wederom zijn er een 4-tal kandidaten die het hebben gehaald chapeau! Lees onder het hele verhaal.

  Shirley Coenen

  Wie ben je?

  Mijn naam is Shirley Coenen, een gepassioneerde marketing- en communicatieprofessional met bijna twee decennia ervaring in de financiële dienstverlening.  Ik woon in Veldhoven met mijn man en kinderen en ben sinds acht jaar werkzaam als Marketing- en Communicatiemanager bij TAF Verzekeringen.

  Waarom gekozen voor een NIMA C opleiding?

  Met een klein team en veel werkzaamheden hield ik me (te) vaak bezig met operationele taken. Met een NIMA C studie, hoopte ik mijn focus meer te verleggen naar strategisch denken en meer vooruit te kijken in plaats van alleen te reageren op wat er nu in de markt gebeurt.

  Wat heb je moeten doen om de opleiding af te ronden en wat heb je moeten laten?

  Het theoriegedeelte en de klassikale lessen waren behapbaar. Echter, de scriptiefase vereiste discipline en planning. Zonder geplande lessen, moest ik zelfstandig aan het werk. Ik maakte samen met mijn begeleider een planning. Ik heb heel wat avonden en weekenden moeten opofferen om deze planning te halen. Dat vergde vooral veel geduld van mijn gezin.

  Was je tevreden met de opleider en de begeleidende docent?

  Over het algemeen was ik tevreden. De lessen waren inspirerend en praktijkgericht. Tijdens het scriptietraject heeft mijn begeleider me regelmatig van feedback voorzien en gemotiveerd op de momenten dat ik het even niet meer zag zitten. Maar ik moet zeggen dat ik intern ook heel fijn begeleid werd, dus dat heeft zeker ook meegeholpen. Ik stond er niet alleen voor. Wel heb ik ondervonden dat er soms een discrepantie zat tussen wat mijn begeleider dacht dat goed was en hoe het NIMA ernaar keek. Uiteindelijk moet je het echt zelf doen met de feedback die je krijgt.

  Wat was de casus?

  Mijn organisatie is marktleider in de markt voor overlijdensrisicoverzekeringen via het intermediair.  Door veranderende marktomstandigheden is de ORV-markt kleiner geworden. In mijn scriptie onderzoek ik nieuwe groeimogelijkheden, daarbij heb ik me vooral gericht op de veranderende klantbehoeften en alternatieve distributiekanalen.

  Wat miste je?

  Tijdens de scriptiefase miste ik terugkomdagen met mijn klasgenoten en begeleiders voor een 360 graden blik, als motivatie, ijkpunt en om elkaar verder te helpen.

  Wat vond je van het examen?

  Het examen was goed, met vriendelijke examinatoren die oprecht geïnteresseerd waren in mijn casus. De feedback was waardevol, de tips waren goed en het behaalde cijfer gelukkig ook, haha.

  Hoe voelde het toen je je uitslag kreeg bij de scriptie?

  Opgelucht en dolblij. Het was een zware taak, maar achteraf was het het waard. Nu heb ik weer tijd voor andere dingen. Thuis hebben we direct een flesje bubbels opengetrokken.

  Wat ga je als NIMA C professional anders doen?

  Ik zal zaken meer strategisch benaderen en mijn rol als sparringspartner voor de directie versterken. Dat was ook het doel van deze opleiding.

  Jouw advies voor toekomstige studenten en voor NIMA?

  Maak tijd. Onderschat het niet. Zoek steun bij een groepje medestudenten. En voor het NIMA; treed op als tweede lezer. Zodat er op voorhand al feedback ligt dat in lijn is met dat van de begeleider van het opleidingsinstituut.