Hogeschool Utrecht stelt Smart Business network ter beschikking aan bedrijfsleven

NIMA Education Partner Hogeschool Utrecht is een platform gestart waar onderwijs, onderzoek en de praktijk samenkomen. Studenten delen in het Het Smart Business Network hun kennis met en doen ervaring op in het bedrijfsleven; bedrijven worden geholpen bij vraagstukken waar kennis en tijd hen ontbreekt.

Het Netwerk opereert vanuit een interdisciplinaire aanpak. Uitdagingen en problemen van vandaag spelen zich immers af op het snijvlak van verschillende disciplines. Het verbindt daarom studenten met expertise op het gebied van marketing, sales, communicatie, design of ICT met elkaar om samen te werken aan innovatieve oplossingen. Zo worden studenten vanaf het eerste jaar tot en met het afstuderen ondergedompeld in de praktijk en opgeleid voor de beroepspraktijk. ‘Bovendien kijken studenten op een frisse en objectieve manier naar opdrachten doordat ze geen bedrijfsblindheid of tegenstrijdige belangen ervaren’, aldus de toelichting.

Studenten, docenten, onderzoekers en professionals werken samen aan innovatieve oplossingen en leren hierbij van elkaar. Voor wie binnen zijn organisatie behoefte heeft aan een frisse blik of ondersteuning bij de uitvoering van projecten en opdrachten, laat de hogeschool weten dat studenten daaraan graag meewerken. Meer informatie over het Smart Business Network kan worden aangevraagd via smartbusinessnetwork@hu.nl