Ingmar de Lange wint PIM Marketing Literatuur Prijs 2022 met Sterk Digitaal Merk

‘Sterk Digitaal Merk’ is door de jury van de PIM Marketing Literatuur Prijs verkozen tot hét marketingboek van 2022. Ingmar De Lange heeft met zijn publicatie “een vernieuwend en degelijk onderbouwd boek over merkbouw neergezet,” aldus de jury. De jury prijst De Lange om zijn dappere persoonlijke stellingname, de durf om zijn goed onderbouwde visie te delen en de heldere vertaalslag van strategisch merkdenken naar het digitale domein.

Uit het persbericht van gisteravond: “De kracht van dit boek is gelegen in de behandeling van veel onderwerpen waar marketeers nu mee worstelen, zoals branding in relatie tot Artificial Intelligence, Big data, growth marketing en performance marketing. En dat alles in een zeer toegankelijke schrijfstijl. Sterk Digitaal Merk is zowel een must read voor alle marketeers als voor ervaren brand managers.” 

Ingmar de Lange is al jarenlang een van de trainers van onze NIMA Mastercourse: Marketingcommunicatie. In deze training leert hij je alles over marketingcommunicatie en branding in de digitale wereld.

Coronacrisis zet aan tot schrijven

Juryvoorzitter Hans Molenaar (Beeckestijn Business School): “Het was dit jaar een lastige jurering. Het lijkt erop dat de coronacrisis zowel bekende als onbekende auteurs aan het schrijven heeft gezet. Dat leverde achteraf bezien een heel divers aanbod marketingboeken om te lezen op. “You can’t judge a book by its cover.” We mochten constateren dat sommige boeken een wat misleidende titel hadden en anderen zichzelf daarmee weer tekort deden. Uiteindelijk hebben we een geweldige line-up gezien en was de discussie over de top drie intens en waardevol.”

De Top 3 marketingboeken 2022

De top-3 marketingboeken van 2022 zijn (in alfabetische volgorde van titel):

  • ‘Duwtje in de juiste richting’, Joyce Croonen en Liza Luesink
  • ‘Sterk Digitaal Merk’, Ingmar de Lange
  • ‘The future of shopping’, Jorg Snoeck en Pauline Neerman

Lees het hele artikel hier.

Eerder verschenen op