‘Klant centraal, het mag wat kosten’

De afgelopen vijftien jaar hebben marketeers hard gewerkt om de klant centraal te stellen. Direct klantcontact past echter niet goed bij winst-optimalisatie, dus wordt het internet gezien als oplossing om klantcontacten te automatiseren. Niet heel passend, want e-mail oogst veel wantrouwen. Dat (financiële) dienstverleners toch gebruik blijven maken van dit kanaal, geeft te denken. Het staat haaks op wat je als marketeer beoogt: zorgen voor vertrouwen.

Terwijl ik dit artikel tik sta ik inmiddels elf minuten in de wacht bij International Card Services voor een vraag. Nu had ik ICS vandaag al eerder aan de lijn vanwege mijn creditcard die ik niet meer kon gebruiken omdat er een poging was gedaan om zonder mijn toestemming iets te kopen. Je krijgt een e-mail dat je gehackt bent en daar kan je op reageren.

Nu zijn we inmiddels zover dat ik nergens op durfde te klikken in die mail, op het gevaar af dat het een phishing-mail zou zijn. Ik besloot te bellen met de helpdesk. De eerste reactie van de dame aan de lijn was een bevestiging: “ja het is een phishing-mail”. Nadat ik even doorvroeg en de situatie verder uitlegde, werd ik doorverbonden en bleek het bericht wel degelijk te kloppen.

Lees deze blogpost van Tadek Solarz op