NIMA maakt al sinds jaar en dag deel uit van de European Marketing Confederation (EMC). Dat betekent dat we in contact staan met de andere NIMA’s van Europa. Daaronder valt ook de Ukrainian Marketing Association (UAM). Namens hen delen we graag een oproep om ons ook vanuit de marketingwereld sterk te blijven maken tegen de vreselijke gebeurtenissen die nu plaatsvinden in Oekraïne.

De UAM is ontzettend dankbaar voor alle steun en solidariteit die ze ontvangen van iedereen in de wereld van marketing en reclame en uiteraard alle andere wereldburgers. Helaas heeft alle steun nog niet het effect dat de oorlog ook stopt. Daarom roept het UAM alle marketeers op om te helpen; niet met geld, maar met acties.

Hoe kan de marketingwereld Oekraïne verder helpen?

Er zijn meerdere manieren om de Oekraïeners te helpen. Uiteraard is Giro 555 de bekendste manier. Maar je kunt ook op andere manieren helpen. In een statement roept het UAM de marketeers van deze wereld op tot een marketingboycot van alle instituten en afgevaardigden van Rusland en Wit-Rusland. Zie hier hun statement.

Vacatures voor Oekraïense marketeers
Er zijn nu veel welopgeleide Oekraïense marketeers op de vlucht geslagen. Deze mensen zijn verspreid over heel Europa en dus ook in Nederland. Uiteraard willen ze niets liever dan gewoon hun leven kun leiden en een bijdrage leveren aan de wereld en maatschappij. Wanneer je werk voor deze mensen hebt, kun je je melden via dit openbare document: https://bit.ly/3HpHmdz.