Marketingbaan populair onder jonge professionals


In de Top-100 populairste banen van 2020 van banenplatform Magnet.me staan evenveel banen in de marketingsector als het jaar ervoor. Er stonden minder banen in de IT en retail in de Top-100 dit jaar. Banen bij de overheid en in de logistiek doen het daarentegen beter dan in 2019.

We ontvingen een persbericht: Magnet.me is een platform waar studenten, starters en young professionals (met maximaal zeven jaar werkervaring) een baan kunnen zoeken en vinden. Het platform werd in 2012 opgericht door onder meer Vincent Karremans, die in september vorig jaar ook sprak op de NIMA Marketing Week.

Voor de goede orde: het gaat dus om aangeboden functies waar het meest naar werd gekeken op de site en waar vervolgens actie op werd ondernomen. Het overzicht biedt naast een redelijke inschatting van de populariteit van marketingfuncties ook een prachtig staaltje van de exotische functiebenamingen waar marketingprofessionals mee worden geduid of banen die je niet direct tot marketing zou rekenen maar er behoorlijk tegenaan hangen. De populairste vacature van de 73.000 die in 2020 op Magnet.me werden geplaatst was ‘Future Leaders Programme – Digital & Technology Management’ van Unilever. Daar zit ongetwijfeld een hoop marketing ín of anders gesteld: met een academische marketingtitel en de nodige competenties mag je waarschijnlijk wel op gesprek komen.

Lees het gehele artikel op