Ideeën voor het programma of deelname aan de programma-brainstorm – nú kan het.

Blok die dag! Op donderdag 16 juni 2022 zal de zesde editie van de NIMA Marketing Day plaatsvinden. De brainstorm over de programmering vindt plaats op 3 maart én de organisatie is op zoek naar enthousiastelingen die zitting willen nemen in de Adviesraad NMD. Het enige wat je dáárvoor moet doen is je aanmelden, anderhalf uur je duimpje omhoog of omlaag houden. Of roepen dat je een nóg beter idee hebt.

De Marketingdag is een relatief nieuw fenomeen dat in 2017 werd gelanceerd. Het idee was dat marketeers – van allerlei pluimage – weliswaar een heel aanbod hebben aan bijeenkomsten rond marketingthema’s hebben, maar dat het hele vak, van P tot P eigenlijk nergens goed aan bod kwam.  

Het event groeide in drie jaar uit naar een soort combinatie tussen een congres en een festival: Tien zalen met een capaciteit van max 100 en zoek daar maar tussenuit wat er van je gading is. Het programma, de sprekers, de merken en hun verhalen komt tot stand door crowd sourcing: elke vakgenoot mag ideeën aandragen, zolang het een merk (geen bureau) betreft en een insteek. Na twee corona-edities lijkt het erop dat er 16 juni weer eens ruimhartig kan worden uitgepakt met een dag zonder beperking. Aanmelden kan trouwens al.

Belangrijk om rekening mee te houden: De NMD-organisatie ontvangt ieder jaar redelijk wat suggesties van bureaus of zelfstandigen die een briljante case aanleveren van een eigen klant. Dat mág en ook die zijn zeer welkom, maar we nodigen alleen die klant (merk, opdrachtgever) uit op het podium. Dit om onze betalende partners het exclusieve recht te geven als marketing-dienstverlener hun verhaal te komen houden.

Dus als je eindelijk het verhaal van Kipster eieren wilt horen, de positionering van het Leger Des Heils, de merkstrategie van Afas of CX van Porsche: laat het weten en we gaan het proberen te regelen (het hélpt als je een contactpersoon kent, maar dat is geen voorwaarde). Voorgaande vier voorbeelden zijn trouwens ideeën die ook echt in de programmering terechtkwamen omdat ‘iemand’ het idee aandroeg. Elke suggestie is welkom. (Via mail mogelijk)

‘Meeslepende verhalen over echte marketinguitdagingen’

Marketingday is behalve interessant en leerzaam ook gewoon echt leuk. Door marketeers, voor marketeers. Dat is de kern van de NIMA Marketing Day. De sprekers staan stuk voor stuk met hun ‘poten in de modder’. Ze komen met vaak meeslepende verhalen over echte marketinguitdagingen die soms geweldig uitpakken en soms wat minder, maar waar je altijd iets van opsteekt. En hoewel de dag ‘NIMA Marketing Day’ heet, richt het event zich op álle professionals in marketing, communicatie en sales. Je hoeft niks met NIMA ’te hebben’. Er is veel ruimte voor interactie, ongemakkelijke vragen mogen worden gesteld. 

We trappen de dag af met een keynote en sluiten af met een andere keynote. Daartussen kun jij als bezoeker in vijf tijdsloten verdeeld over tien zalen een geheel eigen programma samenstellen, met keuze uit evenzovele actuele marketingthema’s. NIMA Marketing Day wordt mede mogelijk gemaakt door een beperkt aantal sponsoren en partners die een van de zalen kunnen hosten en daar een presentatie voor hun rekening kunnen nemen.

Adviesraad

Lijkt het je leuk, nuttig of nodig om mee te denken over de invulling van het programma, de sprekers en de onderwerpen? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan de digitale brainstrom via Teams op donderdag 3 maart om 16.00 uur (naar verwachting tot ongeveer 17.30). Wil je meedoen aan de Adviesraad? Meld je aan, je ontvangt een uitnodiging. 

Dit artikel is geschreven Luuk Ros SCP door verscheen eerder op