Wat moet je als (gedigitaliseerde) marketingafdeling doen om Martech te installeren, onderhouden en updaten?

Slechts 19% van de marketeers (in B2B) geeft aan zich goed voorbereid te voelen op hun toekomst in marketing. Da’s op z’n minst opmerkelijk. Martech-auteur Scott Brinker vind het ook zorgwekkend, want dat gebrek aan zelfvertrouwen hangt deels samen met de gigantische snelheid waarmee marketingtechnologie ontwikkelt. Bijhouden kán bijna niet, steeds nieuw en meer gespeciliseerd personeel aannemen is onbetaalbaar en onwenselijk.

Bij Marketingfacts wordt in deze weken achter de schermen verbouwd. Aan de voorkant merk je daar niet zoveel van, maar ergens in de eerste weken van mei kruipt er een adembenemende vlinder uit deze inmiddels wat stoffige M!-cocon. Nieuwe site, nieuwe nieuwsbrief, nieuwe missie, visie en sales-propositie voor partners (adverteer wat vaker op Marketingfacts, dan kunnen we blijven bestaan!).

Eén van de deeltaken die bij zo’n nieuwe site komt kijken is de vraag welke rubricering we gaan aanbrengen in de artikelen over marketing. Zo goed als die van Marketingweek houden we niet vol, maar we willen wel een eind komen. Komen we later op terug, maar er ligt inmiddels dus een concept-indeling en een manier om die te beoordelen is te kijken of de huidige artikelen een beetje zijn onder te brengen zijn in zo’n nieuwe indeling.

Dit artikel is geschreven door Luuk Ros SCP en verscheen eerder op