MEC gaat naar het Prinses Máxima Centrum

Het Marketing Executive Center (MEC) organiseert meerdere keren per jaar intervisie-sessies bij toonaangevende organisaties. MEC Meetings zijn bedoeld voor professionals eindverantwoordelijk voor organisatie, merk, marketing en communicatie in middelgrote tot grote organisaties. Ze hebben tot doel om in de aangename kring van vakprofessionals kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen en zo bij te dragen aan het vak en de groei van de vakprofessionals. Op 6 april staat de volgende online intervisie gepland. Dit keer bij het Prinses Máxima Centerum.

In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds één op de vier kinderen aan deze vreselijke ziekte. Helaas is dit nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Daarnaast hebben 75% van de kinderen die genezen later in hun leven last van minimaal één late gezondheidsklacht als gevolg van de behandeling. Daarom hebben kinderen met kanker uiterst gespecialiseerde zorg nodig met behulp van de nieuwste technieken, waar zij hun leven lang profijt van zullen hebben. En dat is wat het Prinses Máxima Centrum biedt.

Het Prinses Máxima Centrum (het Máxima) behandelt sinds 2018 alle kinderen met kanker in Nederland. Het centrum (gelegen in Utrecht) heeft als missie ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren is de kinderoncologische zorg én research gebundeld onder één dak en dat is uniek. In het Máxima werken de beste kinderoncologen samen met toponderzoekers van over de hele wereld. Dit is een cruciale stap voorwaarts, want hiermee krijgt elk kind de beste behandeling op maat en een verhoogde kans op overleving. Het Prinses Máxima Centrum heeft door deze aanpak een plek in de wereldwijde top vijf van kinderoncologische centra en is het grootste kinderkankercentrum van Europa. Op dinsdag 5 juni 2018 werd het Prinses Máxima Centrum geopend door H.M. Koningin Máxima.

De foundation van het Prinses Máxima Centrum is een aparte stichting die een cruciale rol heeft in het realiseren van de missie. Dankzij schenkingen van o.a. particulieren, bedrijven, fondsen en stichtingen kan de Prinses Máxima Centrum Foundation bijdragen om voorzieningen te realiseren, innovatieve behandelingen te ontwikkelen en vooruitstrevend onderzoek te doen die buiten de reguliere begroting of zorgdekking vallen. Deze voorzieningen, behandelingen en onderzoek hebben vaak een innovatief karakter en zijn van cruciaal belang voor de kans op genezing én het welzijn van het kind en gezin tijdens het langdurige proces van behandelingen en opnames en in de herstelperiode daarna.

Ben je eindverantwoordelijk voor organisatie, merk, marketing en/of communicatie en wil je aansluiten bij deze online intervisie? Mail dan naar events@nima.nl

Wil je meer weten over het MEC en de evenementen die ze organiseren? Kijk dan op de communitypagina.