Als je de film Don’t look up op Netflix nog niet hebt gezien, is dit zeker een aanrader. Het is een uitstekende gesprekstarter en de film bevat veel lessen over onze cultuur die we heel goed kunnen gebruiken.

En ik heb het hier niet over de vergelijking van een naderende komeet die de aarde zal vernietigen, maar over de manier waarop we tegenwoordig de meest belangrijke beslissingen nemen.

Op een en dezelfde dag lees ik twee berichten uit dezelfde nieuwsbrief. In bericht #1 geeft 65% van EU-marketingleiders toe – aan Treasure Data – dat ze soms gedwongen worden om bedrijfskritische beslissingen te nemen zonder de juiste data voorhanden te hebben en 39% zegt dat ze, zelfs met adequate data, geen vertrouwen hebben in het interpreteren en het gebruik van data om weloverwogen beslissingen te nemen. In bericht #2 beweert Kantar dat juist door de enorme hoeveelheden data die bedrijven over consumenten hebben verzameld de nadruk is verschoven naar het beheren van databases in plaats van mensen raken.

Dit artikel is geschreven door Paola Cassone en verscheen eerder op