‘Ministerie van Marketing’ verhuist naar Diemen

Het Nederlands Instituut voor Marketing – NIMA – is vanaf vandaag officieel gehuisvest in Tower 42 in het Bergwijkpark van Diemen. Het nieuwe thuis van marketing is nadrukkelijk ingericht op de ontvangst van de leden en marketeers die om welke reden ook het hoofdkwartier van de 58-jarige marketingberoepsvereniging willen bezoeken: licht, open en sfeervol.

NIMA is voortaan gehuisvest in het geheel vernieuwde voormalig hoofdkwartier van verzekeraar Generali; een bedrijvenverzamelpand met hotel-allure; uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer en een blikvanger in de buurt.

De omgeving op de grens van Diemen en Amsterdam sluit mooi aan bij heden, verleden en toekomst van de club van marketeers. Op een steenworp afstand van het Randstad-hoofdkantoor transformeerde de verouderde kantorenwijk in de afgelopen jaren in een omgeving waarin innovatieve nieuwbouw (Holland Park), spectaculaire herbestemming (VIA Hotel) en gezellige studentenhuisvesting (The Campus) een stempel drukken op de beleving. Het nét opgeleverde Thérèse Schwartzepark met aanliggende horeca bevindt zich op vijf minuten lopen.  De Bijlmermeer, de meest multiculturele stadwijk van Nederland, grenst aan het gebied.

‘Een plek waar we ons als NIMA een stuk meer op onze plek voelen dan op de verouderde locatie in de Amsterdamse Bullewijk, waar we langzaam werden ingebouwd tussen nieuwe woontorens. Daar ligt een belangrijk en waardevol deel van onze geschiedenis, hier ligt de toekomst van NIMA. Onze leden of vrienden van de club moeten beslist eens een bakje koffie of thee komen doen. Met een beetje overleg kan iedere marketeer hier zijn of haar laptop openklappen en plaatsnemen in de zithoek of aan de grote tafel. Ha, ze mogen niet allemaal tegelíjk komen, maar daar zijn we op ingericht. NIMA is een vereniging en dit is het verenigingskantoor. Het thuis van marketing.’

Het NIMA hoofdkantoor is de vaste werkplek van de veertien vaste medewerkers van de vereniging; ‘Team NIMA’. Daarnaast biedt Tower 42 ruimte voor inzagen van examens, community-bijeenkomsten en kleinschalige presentaties en thema-bijeenkomsten. De inrichting en indeling zijn tot stand gekomen onder begeleiding van Matt van der Poel, strateeg, experience marketing-specialist en Registermarketeer bij NIMA.