Ken je dat verhaal van de chemie die in je marketingteam ontstond via Teams?

Thuiswerken. Hoera. We mogen/moeten weer meer door de lockdown die is aangekondigd. Voor heel wat mensen, bleek de afgelopen 1.5 jaar, is dat thuiswerken alleszins meegevallen. Focus, tijd voor de was. Geen vervelende-koffiemomenten-met-die-collega-die-je-allang-beu-was. Dat werk. Voor marketeers en marketingafdelingen is het de hond in de pot voor creativiteit, zo denken althans marketingbazen en bazinnen.

Even tussendoor. Is ‘creatief’ trouwens relevant en belangrijk voor commercieel marketingsucces? Ja, na merkgrootte hét belangrijkste (dat geloven veel marketeers niet, maar Ritson heeft het gemeten). 

Terug naar het onderzoek. Thuiswerken hond in de pot voor creativiteit: het blijkt allemaal uit dit recent onderzoek onder CMO’s, via Marketingweek. Meer dan tweederde van de CMO’s is bezorgd dat minder tijd op kantoor met collega’s de creativiteit negatief zal beïnvloeden. LinkedIn voerde het onderzoek uit onder 1.340 C-level executives, waaronder 263 CMO’s, in het VK, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland.

Dit artikel is geschreven door Matthijs van den Broek en verscheen eerder op

Credits afbeelding: Ebbes Fotografie