Vier keer per jaar organiseert NIMA een Education Day voor docenten binnen het commerciële domein. Donderdag 22 september hebben wij weer zo’n Education Day aangeboden met als thema ‘Data als brandstof voor de moderne marketing machine’. Het was de tweede fysieke bijeenkomst na twee jaar online sessies tijdens de Coronatijd, dit leverde een hoop enthousiaste deelnemers en organisatoren op die ernaar uitkeken om elkaar weer ‘live’ te zien. Samen met Noordhoff, MOA en Logeion hebben we een mooi programma kunnen samenstellen met drie sprekers, die elk een inhoudelijk sterk verhaal met praktijkcases met ons deelden.

Danny Oosterveer is een data-bedreven marketeer en zelfstandig marketingconsultant, en heeft een presentatie gehouden over de marketeer van de toekomst.

“De wereld verandert steeds sneller. Gelukkig zijn er steeds meer data beschikbaar wat ons vertelt hoe onze marketing presteert. Door continu te toetsen op basis van data kunnen we van onze marketinginspanningen leren & optimaliseren. De marketeer van de toekomst is daarom data-bedreven: hij begrijpt hoe je met data werkt, wat je er wel (en niet) mee kunt en wat de valkuilen zijn.”   

Danny werd gevolgd door het sprekers-duo Ludo Voorn RM en Coen Wiers. Ludo is Chapter Lead Marketing bij Rabobank en docent, en Coen is hoofd Customer Engagement bij Rabobank. Zij vertelden over hoe de moderne marketing machine in de praktijk werkt en schetsten het nieuwe MarTech landschap met voorbeelden van hoe tooling goed toegepast wordt binnen een marketingstrategie.

Daarbij kwamen ook termen aan bod als deterministische en probabilistische data. “De executie van marketing is door de toegenomen hoeveelheid data en het grote aantal (sub)doelgroepen, platformen, kanalen etc. alleen maar complexer geworden. En om dit allemaal te managen heb je systemen nodig. Of het nu gaat om mobile marketing, display & programmatic advertising, content marketing, e-mail marketing, marketing analytics of campaign management. Voor elke marketinguitdaging is er wel een systeem, die dit proces kan automatiseren en ondersteunen. En de systemen worden dankzij de inzet van artificial intelligence steeds slimmer. Software prioriteert de meest waardevolle leads, doet suggesties voor opvolging van e-mails middels ‘natural language processing’ of stelt aanpassingen in campagnes voor.”   

    

Na afloop hebben de deelnemers tijdens de borrel met elkaar kunnen napraten en netwerken, en daar hebben we van iedereen enthousiaste reacties gehoord. De volgende sessie staat gepland op 17 november en zal gaan over Artificial Intelligence.

Wil je meer informatie over dit event of het docentlidmaatschap? Neem gerust contact met ons op via events@nima.nl.