Amsterdam, 22 maart 2018 – NIMA, beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales, en SCHAAL+ hebben een partnership gesloten om elkaar te versterken. Er is veel vraag onder NIMA-bedrijfsleden naar digitaal marketingtalent. SCHAAL+ is gespecialiseerd in deze doelgroep. De samenwerking houdt onder meer in dat SCHAAL+ talenten, NIMA Young Profs en de Business Members van NIMA met elkaar in contact worden gebracht om vraag, ontwikkeling en aanbod van digitaal marketingtalent beter op elkaar af te kunnen stemmen.

SCHAAL+ werft, selecteert, ontwikkelt en begeleidt jong digitaal marketing- en user experience designtalent. Het slaat hiermee de brug tussen afgestudeerd toptalent en de arbeidsmarkt via het Digital Talent Development Programma. NIMA wil als beroepsvereniging voor marketeers bijdragen aan de ontwikkeling van het marketingvak en de marketingfunctie, onder meer door professionals uit alle geledingen van het marketingvak met elkaar in contact te brengen.

Het partnership houdt onder meer in dat SCHAAL+ Premium Business Member wordt van NIMA met een aantal bijzondere extra’s, zoals aansluiting van een aantal talenten bij de NIMA Young Profs; de community van ambitieus jong marketingtalent. Op zijn beurt zal Schaal+ een aantal bijeenkomsten hosten en krijgt een aantal aangesloten talenten de mogelijkheid om deel te nemen aan de Bootcamp-cases uit het SCHAAL+-programma.

NIMA-voorzitter Martin Huisman ziet het partnership als een goede ontwikkeling voor de toekomst van het marketingvak: ‘SCHAAL+ en NIMA investeren beiden in marketing. Het behoeft geen betoog dat er veel vraag is naar high-end online-marketingtalent. Tegelijk ontwikkelen de online specialisaties bínnen marketing zich in een hoog tempo. SCHAAL+ heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een indrukwekkende partij waar kennis en ervaring worden samengebracht ten behoeve van de kennisintensieve beroepspraktijk. Het voelt als een flinke stap voorwaarts om onze krachten te bundelen en deelnemers aan het SCHAAL+-programma samen te brengen met de professionals en marketingorganisaties die de NIMA-achterban uitmaken.’

SCHAAL+ oprichter Rik de Boer vult aan: ‘Samen met NIMA kunnen we zorgen voor meer impact wat de ontwikkeling van het vak ten goede komt. Wij geloven dat organisaties bestendiger zijn voor de toekomst door instroom van jong marketingtalent met actuele digitale marketingkennis en de juiste competenties en vaardigheden. Onze missie is om de kloof te dichten tussen net afgestudeerd talent en de arbeidsmarkt. Door te zorgen voor instroom van jong marketingtalent met de juiste actuele kennis en skills op de arbeidsmarkt, helpen we organisaties in hun digitale transformatie en geven we een digitale boost aan carrières. Daarmee creëren we impact.’