De NIMA Foodchain en Agrimarketing-community is een NIMA-‘werkgroep’ die al bestaat sinds de oprichting van het Nederlands Instituut voor Marketing. Food & Agri is een van de meest innovatieve bedrijfstakken van Nederland. Naast veel verse producten, levert de sector ook veel kennis, grondstoffen en apparatuur om (duurzame) Food & Agri wereldwijd een succes te maken.

NIMA Foodchain en Agrimarketing wil de komende jaren graag een bijdrage leveren aan de samenwerking in de keten. Onder andere door het organiseren van evenementen om deze thema’s uit te diepen en vakgenoten te ontmoeten onder de titel #freshyourmind.

In dat kader organiseert NIMA Foodchain en Agrimarketing 10 mei het 1e AGF Marketing Event! Het thema van dit event is ‘Het On- en Offline Groenten en Fruitschap 2025’. Samen met vijf inspirerende sprekers uit de branche worden relevante topics behandeld.

De AGF consument – Wilco van den berg
Hoe is de on- en offline verkoop van aardappels, groenten en fruit? Wat zijn trends en wat zijn de te verwachten blijvende effecten van de corona pandemie. Wie anders dan Wilco van den Berg kan deze vragen beter beantwoorden. Het thema innovatie zal hij zeker ook naar voren brengen en wat is de rol van restaurants daarin. 

Duurzame ras ontwikkeling met consumenten meerwaarde! – Charlotte Nederpel
Agro ecologisch, biologisch, eko en duurzaam telen? Wat houden deze begrippen in en wat zijn de trends? Charlotte Nederpel benadert de ontwikkelingen en rol van veredeling en opkweek vanuit de consumentenbril. Met behulp van praktische voorbeelden en theoretische kennis geeft ze inhoud aan hoe wij duurzaam telen aantrekkelijk kunnen maken. 

Lees ook de recente blog van Alphons van Erp, lid van de NIMA Foodchain en Agrimarketing-community ‘Wat is het toekomstperspectief voor groente en fruit?

Ekomenu – Jack Stroeken 
Jack Stroeken, oprichter en eigenaar van Ekomenu zal in zijn presentatie aangeven dat groenten en fruit meer zijn dan een maagvuller. Het bedrijf heeft dertien maaltijd concepten die op een specifieke manier bijdrage aan een gezonde levensstijl.

Hoe komt de Honingtomaat op mijn (digitale) boodschappenbriefje? – Job Struijk 
De belangrijkste aandachtspunten als het specifiek gaat om branding in de AGF sector komt aan de orde; hoe geef je inhoud aan groeiambities. Met welke boodschap bereik je de consumenten, en zorgen zij dat consumer delight hoog op de agenda blijft. Laat je verassen door zijn sprankelend verhaal. 

Marketing gaat over de uitwisseling van waarde. Vakgenoten uit ‘Food & Agri’ die ons willen ontmoeten, maar natuurlijk ook zelfstandigen, bureaus en bedrijven die meer willen leren over waarde in de de keten, zijn van harte welkom op ons aanstaande AGF-marketing event!

Schrijf je in via onderstaande knop. Ontmoet vakgenoten, grow your business, #freshyourmind