UTRECHT – Vorig jaar hebben Adformatie, NIMA en PIM in goed overleg besloten niet verder te gaan met de Dutch Marketing Awards. Het huidige tij en de mogelijke scenario’s voor events nopen tot een strategische heroriëntatie en hebben de organisatie doen besluiten niet door te gaan met de prijzen en het evenement in de huidige vorm.
 
Na intern beraad is vandaag (16 juni 2022) op de NIMA Marketing Day bekend gemaakt dat NIMA vanaf volgend jaar doorgaat met de prijs voor NIMA Company of the Year. Deze prijs zal uitgereikt worden op de NIMA Marketing Day, in drie categorieën: voor een klein, middelgroot & groot bedrijf. Jurycriteria worden nog verder uitgewerkt maar zullen in ieder geval passen bij waar NIMA voor staat: een integrale marketingaanpak in het bedrijf met aantoonbare economische en maatschappelijke waarde en waar aandacht is voor permanente educatie voor het marketingteam.  
 
Teamprestatie in de spotlight
Kirsten Andres RM, voorzitter/directeur NIMA: ‘Marketing is een team effort en het is een vak dat we moeten blijven vieren. Hoe mooi is het dan dat je jaarlijks de schijnwerpers kan richten op een bedrijf met een verdomd goed marketingteam om zo aandacht te vragen voor ons mooie vak?’
 
NIMA Lintjesregen
Naast de teamprestatie vieren we het vak ook nog op een ander manier, namelijk met de NIMA Lintjesregen. Jaarlijks is er ook nog de kans om iemand in het zonnetje te zetten. Iemand die dat jaar iets heel bijzonders voor een bepaald onderdeel van het marketingvak heeft gepresteerd.