NIMA goes 010: Marketing-classes nu ook in Maasstad te volgen

De beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales, NIMA, gaat een deel van zijn portfolio masterclasses, workshops en trainingen aanbieden in Rotterdam. Waar verreweg de meeste classes voor marcom-professionals uitsluitend te volgen waren op het Amsterdams hoofdkwartier van NIMA, kan dat vanaf dit najaar ook op de Coolsingel. Komend najaar worden acht veelgevolgde trainingen geprogrammeerd voor de professionals voor wie Rotterdam fysiek of mentaal dichterbij is dan de hoofdstad. De NIMA-classes worden verzorgd bij flexplek workspace-aanbieder Tribes, waarmee NIMA voor dit project een partnership is aangegaan.

NIMA, opgericht in 1966 en met zo’n 3.500 marketeers en communicatieprofessionals nog altijd veruit de grootste marketingclub van Nederland, is bij veel werkende Nederlanders bekend om zijn marketingdiploma’s A, B en C. Van deze grondige opleidingen neemt NIMA als beroepsorganisatie alleen examens af en registreert de gediplomeerden. Daarnaast biedt NIMA zelf ongeveer 120 verschillende korte verbredings- en verdiepingscursussen, in de vorm van masterclasses, workshops, mastercourses en vaardigheidstrainingen. Deze zijn zowel voor NIMA-leden als niet-leden te volgen en zijn afgestemd op de actuele vraag naar kennis en vaardigheden in het bedrijfsleven. Jaarlijks volgen momenteel ruim 4.000 specialisten dergelijke classes.

De Rotterdamse ‘hub’ wordt niet alleen opgezet om het grote aantal NIMA Members rond 010 te bedienen. Ook voor marketeers in Brabant, Zeeland en de Haagse Regio is de zuidkant van de Randstad beter bereikbaar. NIMA-voorzitter Martin Huisman: ‘Rotterdam heeft momentum, dat is prachtig om mee te maken. Veel marketingdienstverleners zitten in Amsterdam, maar de bedrijven waar marketeers zélf werken zijn over heel Nederland verspreid. Vooral in Brabant en Zuid-Holland zijn veel organisaties en particulieren bij NIMA aangesloten of volgen classes. Voor hen scheelt het volgen van een NIMA-class in Rotterdam tot wel drie uur netto-reistijd.’

Huisman: ‘Marketing en daarmee ook marketingcommunicatie is – en blijft – enorm in trek als werkterrein, maar het is een hele kunst om bij te blijven. Wie er voor zijn marketingpraktijk het beste uit wil halen, kán niet zonder bijspijker-cursussen en verdiepingsslagen, dus die bieden we ook aan. De digitale transformatie speelt uiteraard een grote rol in ons vak, maar bijvoorbeeld ook nieuwe insights over deelterreinen als media, advertising, sales, merk- en marketingmanagement. En dat geldt niet alleen voor specialisten en ondernemers, maar ook voor medewerkers die met marketing te maken krijgen. Ook op het terrein van persoonlijke ontwikkeling hebben marketeers heel eigen wensen en doelen. Er zijn meerdere aanbieders van dergelijke korte marketing-classes, maar wij merken dat professionals die graag bij NIMA volgen. Dat staat ook goed op je cv.’

De acht één- tot vijfdaagse trainingen en workshops die NIMA komend najaar aanbiedt in Rotterdam zijn Overtuigingskracht, Personal Branding, Customer Journey, Pricing, Karaktervol Positioneren, Neuromarketing, Extreme Klantgerichtheid en de Mastercourse Digital Marketing. In alle gevallen zijn deze zowel door members als niet-members te volgen. De classes in Rotterdam worden verzorgd door dezelfde docenten die op overige NIMA-locaties voor de groep staan. Het vereiste niveau van voorkennis is daarbij verschillend, maar de inhoud komt in alle gevallen tot stand op basis van de actuele vraag naar marketingkennis en -inzichten in het bedrijfsleven.

Update!  In het najaar verzorgt de NIMA B2B Community in samenwerking met Vlerick Business School De NIMA Mastercourse B2B. Ook deze mastercourse wordt komend najaar in Amsterdam én Rotterdam aangeboden. Deze Engelstalige Mastercourse bestaat uit vijf sessies waarin aandacht wordt besteed aan o.a. Customer Centricity, Branding en Digitization. Neem voor meer informatie contact op met d.schlussel@nima.nl.

Naast Tribes Coolsingel zal een aantal NIMA-classes in een later stadium ook worden aangeboden op de nieuw te openen locatie Tribes Blaak.

– Einde Persbericht-

Klink hier voor het actuele aanbod classes & events

Over NIMA
Het Nederlands Instituut voor Marketing is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. NIMA ondersteunt professionals binnen die vakgebieden gedurende hun carrière op het terrein van kennis, professionele vaardigheden, biedt contactmomenten en inspiratie. NIMA geeft met examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Het doel van NIMA is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken. Meer informatie: www.nima.nl.