NIMA introduceert titel ‘Senior Communication Professional’

Sinds augustus is het voor communicatieprofessionals mogelijk om de titel Senior Communication Professional te behalen. NIMA, beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales, heeft deze titel laten accrediteren bij de European Marketing Confederation en is de enige instantie in Nederland die de titel mag toewijzen. In aanloop naar de introductie hebben tien communicatieprofessionals de screening doorlopen en mogen als eersten de titel SCP gebruiken.

Met een certificering als SCP bewijzen communicatieprofessionals niet alleen over de nodige senioriteit en ervaring te beschikken, maar onderschrijven ze ook het belang van toetsbare Permanente Educatie. Om de status van een gecertificeerde professional te behouden, dient een SCP werkzaam te blijven als communicatieprof en jaarlijks 30 PE-uren te realiseren. Deze PE punten kunnen door de SCP op diverse manieren binnen en buiten het NIMA-aanbod van events en classes worden gehaald.

Signaal
Martin Huisman, voorzitter van NIMA: ‘Wij maken al jaren communicatie-examens, die ook goed worden gewaardeerd door onderwijsinstellingen en de branche zelf. Een stap na zo’n examen is het blijvend aantonen van kennis en ervaring door permanente educatie. NIMA heeft als beroepsvereniging de nodige ervaring met dergelijke certificeringen. Die wens om je te blijven ontwikkelen is een belangrijk signaal naar collega’s, maar ook naar de markt van potentiële werkgevers en opdrachtverstrekkers. Het past een beroepsorganisatie als NIMA om communicatieprofessionals bij te staan en hen in staat te stellen dat uit te dragen via een titel die internationaal herkend en erkend wordt.’

De SCP-titel vereist geen NIMA-achtergrond. De aanvraagmogelijkheid geldt voor iedereen die werkzaam is in het brede communicatievak met een afgeronde opleiding op minimaal NIMA (communicatie) B of hbo-opleiding in de richting communicatie en vijf jaar (stevige) werkervaring in het communicatievakgebied. Om een indruk te krijgen van de mogelijkheid om SCP te worden, biedt NIMA onder meer een kosteloze Quickscan aan. Op de NIMA-website is uitgebreid te lezen welke eisen aan de persoonscertificering verbonden zijn.

Over NIMA
Het Nederlands Instituut voor Marketing is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. NIMA ondersteunt professionals binnen die vakgebieden gedurende hun carrière op het terrein van kennis, professionele vaardigheden, biedt contactmomenten en inspiratie. NIMA geeft met examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Het doel van NIMA is om voor iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

– Einde Persbericht-

 

 

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET GESCHIKT VOOR PUBLICATIE

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing

Luuk Ros, Manager Content NIMA

T: 06 199 959 36

M: l.ros@nima.nl

W: www.nima.nl