NIMA presenteert: 20 juni – De NIMA Marketing Day

Over exact een half jaar, op dinsdag 20 juni 2017 organiseert NIMA, beroepsvereniging voor professionals in Marketing, Communicatie en Sales, voor de eerste maal in zijn geschiedenis de NIMA Marketing Day, voor álle ruim 3.500 bij NIMA aangesloten professionals. Het nieuwe evenement vindt plaats in de Fabrique in Utrecht en wordt georganiseerd in samenwerking met BBP Media.

Belangrijkste onderliggende thema is ‘persoonlijke ontwikkeling in marketing, communicatie en sales’, belicht in de breedste zin van het woord. Toegankelijkheid speelt daarbij een belangrijke rol. Dat geldt dus ook voor de virtuele omgeving en voor niet-leden. Martin Huisman RM, voorzitter NIMA: ‘Samen met BBP Media als organiserende partij gaan we een superevent neerzetten, vóór het vak en dóór het vak.’ De introductie van het event ligt in lijn met de visie van NIMA om een open en dynamische vereniging te zijn waar ontwikkeling centraal staat en waar verbindingen worden gelegd tussen alle aangesloten professionals. ‘Als er één moment is waarop we alles uit de kast halen om te laten zien waar ‘midden in je vak’ voor staat, dan is het op de komende NIMA Marketing Day,’ aldus Huisman. ‘Dit is een event voor alle professionals in het marketingvakgebied. Het is dé ontmoetingsplaats voor alle vakgenoten en marketingbedrijven die al dan niet bij onze beroepsvereniging zijn aangesloten.’

Er is gekozen voor een datum rond de langste dag, als iets om naar uit te zien vóór de grote vakantie-uittocht en aan het eind van het ‘schooljaar’. In circa 10 verticles van steeds vijf slots worden hoofdthema’s uitgewerkt die sterk aanhaken bij de actuele marketingpraktijk en waarbij relevantie voor de marketingprofessional en de markt centraal staat. Te denken valt aan werken in multidisciplinaire marketingteams, next level storytelling, contentmarketing of marketing via social media. Maar ook grote bewegingen als new marketingmanagement en marketingtechnology krijgen ruim baan, evenals trends en topics op het terrein van persoonlijke ontwikkeling, zoals (marketing)education, loopbaan- en carrièreplanning en work-life-balance. De NIMA Members en 22 NIMA Communities zijn in de lead bij de totstandkoming en invulling van het event; platformen die speciaal voor een bepaalde doelgroep activiteiten ontplooien zoals Young Profs, Register- en Senior Marketeers. Ook de NIMA Education Partners zullen een deel van de programmering voor hun rekening nemen.