Hét handboek voor marketingprofessionals

Het NIMA Marketingfacts Jaarboek is een unieke samenstelling van hoofdstukken en hot topics over onderwerpen en deelgebieden van marketing. Met de meest recente trends, cijfers en best practices.

Studieboek, naslagwerk, update

Alles in dit boek is marketing en de inhoud is zéér actueel, met stats, onderzoek en cases van nú. Het NIMA Marketingfacts Jaarboek 2022-2023 is zo een studieboek, een naslagwerk, een marketing-update en een serie korte opleidingen in één. Elk hoofdstuk wordt per jaar aangepast door een team vaste marketingspecialisten uit de achterban van NIMA en Marketingfacts. Van student tot ondernemer, van vakdocent tot doorgewinterde senior marketeer: zodra je écht de laatste insights, overzichten of informatie over zo’n deelgebied nodig hebt, volstaat het naslaan van een hoofdstuk. Het is dus geen boek dat je van cover tot cover leest. Het is een serie bondige hoofdstukken die samen de essentie van marketing omvatten. Het vak en de functie. Van marketingstrategie tot customer experience, van media tot data analytics.

Inhoud

 1. Marketingstrategie – Ronald Voorn (mmv Rudy Moenaart)
 2. Brand Management – Rob Revet
 3. Brand Design – Roel Stavorinus
 4. Data Analytics – Danny Oosterveer & Folkert van Oorschot
 5. Marketing Technology – Gerben Busch (mmv Coen Wiers)
 6. Contentmarketing – Aart Lensink & Jos Govaart
 7. Media – Dennis Hoogervorst
 8. Search & Conversie – Martijn Hoving & Evjatar Werker
 9. Pricing Management – Tijs Rotmans
 10. B2B-Marketing – Wing Cheung
 11. Innovatie – Rick Bakker & Peter Vonk
 12. Customer Experience – Beate van Dongen & Michel van der Wal

Er zijn zijn vier Hot Topics uitgewerkt over de volgende onderwerpen:

 • Diversiteit in marketing
 • Het marketingteam
 • De duurzaamheidsparadox
 • Het moreel marketing waardenkompas.

Volgende week bij NIMA leden op de deurmat

Ben je NIMA lid? Dan ploft deze nieuwste editie in de week van 20 juni al bij je op de deurmat.

Nog geen NIMA lid? Klik dan hier en sluit je aan bij > 5.000 vakgenoten! Je ontvangt gelijk de nieuwste editie van het NIMA Marketingfacts Jaarboek (t.w.v. 29,95) cadeau en je geniet nog veel meer voordelen.

Nieuw: masterclasses door de auteurs!

Dit jaar organiseren wij een reeks masterclasses, waarbij in iedere sessie één hoofdstuk van deze almanak aan bod komt. Een nieuwe manier van beleven van het NIMA Marketingfacts Jaarboek dus! Unieke en eenmalige bijeenkomsten waarin we samen met de auteur van het betreffende hoofdstuk de diepte in gaan aan de hand van aansprekende voorbeelden en insights. Dat alles met veel ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan over het desbetreffende onderwerp.

Hier vind je alle masterclasses van het NIMA Marketingfacts Jaarboek.