Sinds 1 april 2017 maakt contentmarketingbureau Eddit uit Eindhoven deel uit van NIMA Business Member PauwR Digital Marketing uit Tilburg. PauwR voegt hierdoor contentmarketing en leadkwalificatie toe aan zijn dienstenpakket op het gebied van digital marketing. Beide oprichters zeggen zeer verheugd te zijn met de overname die volgens hen aanzienlijke voordelen biedt voor hun klanten en partners.

Alle medewerkers en klanten van Eddit zijn mee-overgegaan naar het bureau uit Tilburg, dat ook een kantoor heeft in Amsterdam. De naam Eddit verdwijnt. Eddit-oprichter Ron Groot heeft daar vrede mee: ‘Wij zijn de laatste jaren getransformeerd van specialist in sales en acquisitie tot contentmarketingbureau. Daarbij merkten we dat onze klanten veel meer vragen hadden op het gebied van online marketing. Om deze kennis organisch op te bouwen zou te lang duren, vandaar dat we aansluiting hebben gezocht bij PauwR, waarmee we al samenwerkten.’ Op 20 juni is PauwR een van de sponsors van de NIMA Marketing Day.

Door de overname groeit het aantal medewerkers van PauwR naar 29, waaronder maar vier Senior Marketing Professionals (SMP-ers). Zij bedienen klanten als Whirlpool, Voetbal International, Melitta, Nationale Opera en Terre des Hommes met verschillende digital-marketingdiensten. Contentmarketing ontbrak daar nog aan. Pieter Voogt is oprichter van PauwR en trots op de overname: ‘Ons doel is om impact te maken voor onze klanten. Dat kunnen we nog beter als we ze ook kunnen voorzien van SEO-content, whitepapers, e-mailmarketing, marketing automation en ook het opzetten van chatbots. We hebben nu een contentteam met veel ervaring dat deze zaken voortvarend kan oppakken.’ Beide oprichters kwamen eind 2016 in gesprek over een mogelijke overname. Ron Groot blijft als Business Developer aan PauwR verbonden. Eddit-klanten als Noordhoff Health, Saasen Groep en Connexie hebben aangegeven uit te kijken naar de ‘extra power’ die de nieuwe combinatie vanaf nu kan leveren. Klanten en partners van PauwR zullen binnenkort kennismaken met de nieuwe diensten.