NIMA Regio Zuid: ‘Deze inspiratiesessie bood ons een exclusieve blik in de wereld van Artifort’

  Met open armen (en zalige friandises) werden wij, als gasten van het NIMA Regio Zuid, ontvangen door Artifort in Schijndel. Artifort, een trots lid van de Lande Family, is een vooruitstrevend familiebedrijf gespecialiseerd in tijdloze, op maat gemaakte meubels. Geleid door drie broers en een zus, en gesteund door een team van maar liefst 200 gepassioneerde mensen, zijn zij de drijvende kracht achter de productie voor diverse merken binnen de Lande Family.

  In Schijndel begint alles op de bruisende afdeling Research & Development. Daar, in samenwerking met nationale en internationale ontwerpers, worden nieuwe modellen ontwikkeld en klaargestoomd voor productie. Ook de benodigde apparatuur, van lasmallen tot pasmallen en matrijzen, wordt hier in eigen huis gefabriceerd. Met een indrukwekkend machinepark van maar liefst 15.000 m²(!), kunnen zij na de ontwerp- en ontwikkelfase snel, efficiënt en flexibel produceren. En laten we de oogverblindende showroom vol iconische ontwerpen niet vergeten.

  Deze inspiratiesessie bood ons een exclusieve blik in de wereld van Artifort, een merk dat synoniem staat voor kunst en comfort. Artifort, met haar reputatie van tijdloos design en grensverleggende meubelstukken, streeft naar duurzaamheid en vakmanschap, en creëert meubels die generaties lang meegaan.

  Annemijn Evers, de brand manager, en Maurits van der Lande, directeur verkoop en mede-eigenaar, namen ons mee op een reis door het verhaal van Artifort en het ontstaan van de Lande Family. Kees Tol, salesmanager Lifestyle, benadrukte de kracht van persoonlijke aandacht in het verkoopproces.

  De geschiedenis van Artifort gaat terug tot 1890, toen het begon als een behang- en stoffeerbedrijf. Sinds de introductie van de merknaam “Artifort” in 1928, staat het bekend om haar tijdloze design en hoogwaardige meubelstukken, gemaakt met aandacht voor functionaliteit en esthetiek. Iconische ontwerpers hebben bijgedragen aan de reputatie van Artifort.

  Tijdens deze sessie leerden we hoe Artifort zich onderscheidt in de internationale nichemarkt. We deelden inzichten over het bereiken van doelgroepen, groei en innovatie. Kortom, we kregen de kans om te leren van een merk dat al jarenlang aan de top van de internationale designscene staat.

  Na een flitsende tour door de productieafdeling, werden we uitgedaagd om na te denken over de Artifort-outlet en de mogelijkheid van een officieel servicepunt voor het ‘refurbishen’ van designklassiekers. Een boeiende opdracht voor deze groep marketingpro’s, waar de creatieve ideeën door de lucht vlogen. Artifort verwende ons niet alleen met culinaire borrelhapjes, maar trakteerde ons ook op het heerlijke Artifort Premium Blond bier. Zo kunnen we de smaak van Artifort ook thuis op onze eigen bank ervaren.

  Het afsluitende diner bij Le Verre, met haar betoverende combinatie van geprint glas en boerderij interieur, was de perfecte finale van een dag vol inspiratie, connecties en gezelligheid. Dit was een ervaring om met een brede glimlach op terug te kijken! Wil jij ook zo’n inspirerende dag vol marketing-uitdagingen en merkprikkels ervaren? Meld je aan voor de volgende NIMA Regio Zuid bijeenkomst! Op 8 november verdiepen we ons in het marketingverhaal van This Is Live Group in Schijndel. Aanmelden doe je hier.