In aanloop naar NIMA Marketing Day 2021, 9 september aanstaande, stellen wij een paar bezoekers een aantal vragen. Vragen natuurlijk over de NIMA Marketing Day, maar ook over marketing en hun persoonlijke visie/mening op het vak. Voor de derde beurt valt de eer ten deel aan Felice Uiterwijk, marketingmanager bij Fairtrade Original.

Wat is jouw persoonlijke motivatie om te komen naar de NIMA Marketing Day?
Het is een ontzettend interessante, leuke, leerzame dag vol inspiratie. Naast kennis op doen, geeft het de mogelijkheid om bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten. Wij gaan vaak met een groot deel van het marketingteam zodat iedereen weer nieuwe ideeën kan opdoen.

Wat vind je het goede aan een samenkomst/evenement als NIMA Marketing Day?
De breedte van de onderwerpen en variatie aan sprekers. Doordat er zo veel verschillende thema’s zijn, is er altijd wel iets dat aansluit bij je eigen werk, discipline of markt. Daarnaast is het ook leuk om een keer een presentatie bij te wonen die wellicht verder afstaat van je eigen werk, maar waar wel raakvlakken liggen of kansen waar je iets mee kunt. Door dit veelzijdige aanbod, ben je in één dag weer up to date.

Waar kijk je het meest naar uit op de NIMA Marketing Day?
Om weer mensen te ontmoeten. Na 1,5 jaar zoomvergaderingen en teams-meetings kijk ik er naar uit om weer bij elkaar te komen en bij te praten.

Wat is je, in termen van marketing, de eerste maanden van 2021 het meest opgevallen?
Corona heeft, denk ik, iedereen enorm uitgedaagd op gebied van flexibiliteit en creativiteit en om vooral door te blijven gaan. Het heeft nieuwe manieren van werken opgeleverd en creatieve ideeën en business modellen die anders niet zouden zijn ontstaan.

In 2020 was het vooral zoeken, dit jaar zie je dat de goede dingen niet meer weg te denken zijn en een blijvende plek hebben gekregen. Zoals bijvoorbeeld ‘thuis uit eten gaan’ wat een hele nieuwe dimensie heeft gekregen, maar ook de versnelling in het online aankoopgedrag en nieuwe vormen van online communiceren zoals het organiseren van online events in veel verschillende verschijningsvormen.

Heeft corona (jullie) marketing veranderd?
Ook wij zijn uitgedaagd om dingen anders te doen. Het heeft ons een nieuwe manier van communiceren opgeleverd in de vorm van een kookworkshop middels een Livestream. De eerste editie was rondom de introductie van onze nieuwe Kebab kruidenpasta in april en we hebben meteen doorgepakt bij de introductie van Bananenbloesem in juni dit jaar. Dit gaf veel positieve reacties en zullen de kookworkshop via een Livestream vaker gaan doen.

Daarnaast zijn transparantie en duurzaamheid binnen de foodbranche nog meer van belang geworden. Onze Kruidenpasta’s voor curry met alleen plantaardige ingrediënten sluiten daar goed bij aan. Waar mogelijk en nodig werken we aan verbetering, maken we in deze tijd nog scherpere keuzes en zijn we continue op zoek om onze communicatie nog duidelijker te formuleren en aan te laten sluiten bij onze doelgroep. Genoeg werk aan de winkel dus!