[NMW] Roel Stavorinus: ‘Het is mijn persoonlijke missie marketeers en ontwerpers dichter bij elkaar te brengen’

Zelfstandig merk- en designstrateeg Roel Stavorinus is één van de vele sprekers tijdens NIMA Marketing Week 2020. Hij stelt zich voor en licht een tip van de sluier over zijn talk op woensdag 2 september om 15:30 uur.

Voor wie je niet kent…wie is en wat doet Roel Stavorinus?
Ik werk voor creatieve bureaus en voor organisaties op het snijvlak van marketing, design en communicatie. Organisatie-identiteit is mijn grote passie. Ik houd ervan om me te verdiepen in de bedrijven waarvoor ik werk, om zo tot een hele gerichte aanpak te komen die het bedrijf verder helpt. De cultuur van de organisatie en het gedrag van de mensen daarin zijn essentieel. Naast mijn werk publiceer ik over merk en design. Onder andere voor MarketingTribuneMarketingfacts en Dd, het nieuwe magazine van de BNO (Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers). In mijn dagelijkse praktijk merk ik dat marketeers en ontwerpers elkaar slecht ‘verstaan’. Het is mijn persoonlijke missie om die twee dichter bij elkaar te brengen.

Wat vind je van de hybride opzet van NMW?
Ik vind het jammer dat de NIMA Marketing Day dit jaar niet plaats kan vinden in de oorspronkelijke opzet: op één dag, met alle marketeers samen, in een festivalsfeer geïnspireerd worden door de visies en ervaringen van collega’s. Maar het kan zomaar blijken dat deze nieuwe opzet nog veel beter is. Dat is het interessante van deze tijd: je moet op zoek naar nieuwe wegen om je ding te doen. Daardoor ontstaan nieuwe initiatieven en inzichten die er anders zeker niet geweest waren. Het bereik van NMW wordt in de aangepaste opzet misschien wel groter, omdat een deel online plaatsvindt. Ik ben heel benieuwd hoe het uitpakt.

NIMA Member en nog niet geregistreerd als deelnemer? Doe het hier en verzeker je van een dagdeel waarop jij graag wil komen.

Lees het hele interview bij MarketingTribune