Op 29 maart 2018 wordt tijdens de Dutch Marketing Awards ook de Dutch Marketing Talent 2018 bekend gemaakt. Tot 15 februari 2018 is het mogelijk talenten te nomineren. Een jury van top marketing professionals beoordeeld de nominaties en bepaalt wie de titel Dutch Marketing Talent een jaar mag dragen. Daarnaast selecteren zij maximaal 10 kandidaten voor het MEC Merkmeesters Programma. Een exclusief programma van 12 maanden waarin jonge talenten worden begeleid door CMO’s om verder te groeien in vak en visie. Iedereen kan een jong talent nomineren. Nomineren kan via MEC. Doe het hier.

 

Nominatieproces en jury

De doelstelling van MEC Merkmeesters is een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en groei van talent in de merk- en marketingindustrie. Het initiatief is in 2015 gestart door het MEC in samenwerking met NIMA, AdfoGroep en de Dutch Marketing Awards. Tijdens het programma krijgen maximaal 10 talenten – waaronder de Dutch Marketing Talent – zowel MEC Masterclasses op het gebied van marketing, strategievorming, publiceren en presenteren als actieve begeleiding door ervaren CMO’s. Doelstelling van het MEC is om juist zoveel mogelijk talenten de kans te geven op de titel en een plek in het programma. Daarom is het voor iedereen mogelijk om zichzelf of een ander te nomineren. De criteria voor nominatie zijn:

  • marketing talenten werken in het merk-, marketing- en communicatiedomein
  • zijn niet ouder dan 30
  • leveren een actieve bijdrage aan marketingcases
  • hebben een visie op het vak en zijn actief in het delen daarvan

 

Van alle genomineerden wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Deze is vrijwel gelijk aan de vragenlijst die de genomineerden voor Marketeer of the Year voorgelegd krijgen. De jury selecteert 2 weken voor 29 maart de 10 deelnemers aan het MEC Merkmeesters Programma 2018 met daaronder de winnaar: Dutch Marketing Talent 2018.

 

De jury bestaat uit 4 CMO’s onder leiding van MEC Voorzitter Joris van Zoelen.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over het nomineren en het MEC Merkmeesters Programma, neem dan contact op met het MEC via 030 275 90 30.