Nooit af – Aslander & Witteveen

Een klaterende waterval, dit boek! Een bloemlezing over de participatiemaatschappij, megatrends, de deeleconomie, sociaal kapitaal, het verdwijnen van de bureaucratie en de wijzigende rol van de overheid. Over samenwerkende zwermen en collectieve intelligentie.


Auteurs: Martijn Aslander & Erwin Witteveen
Uitgever: Business Contact
ISBN: 9789047009139 | NUR 780, 740
1e druk; oktober 2015.

Trefwoorden: maatschappij, netwerk, samenleving, netwerksamenleving, organisatie, veranderen, trends, informatiesamenleving, technologie.

nooitaf

Boekrecensie door Jeanine Dijkhuis, Register Marketeer | maart 2016

Een klaterende waterval, dit boek! Het beschrijft de verwezenlijking van de stroomversnelling waar onze maatschappij zich in bevindt en die alleen maar sneller zal gaan stromen zodra meer mensen zich bewust worden van dat hetgeen er ooit was nooit meer terug komt en dat wat straks komt, nooit af is. Nooit af zet de tijdgeest op complete wijze neer. Het geeft een overzicht van de huidige economie én vult handelsdefinities als ‘schaarste’, ‘ruilen’ en ‘overdracht’ van bezit en kennis opnieuw in. Het opent de ogen van hen die opportunistisch zijn opgeleid tot manager in tijden van overvloed en die werkzaam zijn in een statische organisatie waar ze op naïeve wijze slechts de meute volgen.

Een bloemlezing over de participatiemaatschappij, megatrends, de deeleconomie, sociaal kapitaal, het verdwijnen van de bureaucratie en de wijzigende rol van de overheid. Over samenwerkende zwermen en collectieve intelligentie.

Filosofisch? Ja! Praktisch? Nee, niet echt. Dit is een boek voor marketeers die zelf blijven nadenken. Die open staan voor wat komen gaat in plaats van te doen wat al eerder succesvol gedaan is. Omdat ook marketing nóóit af is.

Auteurs Aslander & Witteveen zijn de Koot & Bie van deze tijd. Met dappere openbaringen over onze door winst geblindeerde maatschappij.

Dit boek is de optelsom van een onnoemelijk aantal marketing-/managementboeken van de afgelopen jaren en ook van het komende jaar. Het is een toekomstig geschiedenisboek.

Praktisch:                                         **
Leesbaar:                                          ****
Actueel:                                             *****
Vernieuwend:                                  ****
Ons oordeel:                                    ****  (Absolute aanrader)