47% zou AI inzetten voor het targeten van advertenties

Welke uitdagingen, kansen en martech-oplossingen, digitale tactieken en performance metrics zijn in de ogen van 853 marketeers wereldwijd het belangrijkst voor 2022? Maar ook: hoe schatten marketeers hun kansen in dit jaar wat betreft het halen van hun doelstellingen? Waarin gaan ze vooral investeren? Hoe gaan ze om met AI?

Doelstellingen halen
Uit het onderzoek blijkt dat 94% van de marketinginspanningen van marketeers in 2021 succesvol was, naar eigen zeggen dus, maar daar baseren we ons op. “Met 2021 in de achteruitkijkspiegel zijn marketeers klaar om 2022 te omarmen,” meldt het rapport. Uit het onderzoek blijkt dat de vooruitzichten van marketeers voor 2022 positief waren: 37% heeft vertrouwen, nog eens 31% is hoopvol en 24% is enthousiast. 

Goed om te weten: voor dit rapport zijn 853 marketeers uit verschillende branches in de Verenigde Staten, Canada, India en UK ondervraagd en de enquête werd gehouden van 10 tot 22 januari 2022. Je kan je natuurlijk voorstellen dat het vertrouwen, de hoop en het enthousiasme zoals je dat in onderstaande grafiek ziet stevig getemperd zijn door de oorlog in Oekraïne.

Dit artikel is geschreven door Matthijs van den Broek en verscheen eerder op