Paper Masterclass: Enthousiasme

  Vanaf de voorste rij kijk ik achterom en aanschouw wat de zichtbaar opgetogen Paskal Jakobsen, zanger van Bløf op dat moment ook ziet, 40.000 enthousiastelingen die een fabelachtige zee van lichtjes maken. Kippenvel…

  Mijn gedachten dwalen af naar Concert at Sea, 2015 als Rijn Vogelaar mij de vraag stelt waar ik enthousiast van word in mijn privéleven. Naast kleine dingen als een knuffel van mijn dochter of een doelpunt van mijn zoon, word ik al zo’n 20 jaar lang vrolijk van de muziek van Bløf en de Counting Crows. En juist deze twee muzikale toppers staan samen op 1 podium tijdens het afsluitende concert van de 10e editie van Concert at Sea. De positieve vibe op het podium is voelbaar en bovendien mooi om te zien.

  Ik ontmoet Rijn tijdens zijn Enthousiasme Masterclass, die hij geeft bij NIMA. Ons eerste contact stamt van 2 jaar geleden, toen ik via Twitter contact met hem had en hij mij spontaan het boek “De Enthousiasme Trilogie” cadeau gaf voor mijn verjaardag. Gegrepen door dit boek, wilde ik nog meer over dit onderwerp weten. Daarom de files getrotseerd en naar het Bullewijck gebouw in Amsterdam gereden om daar de NIMA Masterclass Enthousiasme van Rijn Vogelaar te volgen.

  Of ik met dit enthousiasme ook iets doe in mijn zakelijke leven, vervolgt Rijn. Wederom ben ik denkbeeldig op de Brouwersdam in Zeeland. De lichtjes in het juichende publiek kenmerken letterlijk en figuurlijk de ‘fakkeldragers van Bløf. En dat ontroert de frontman dan weer: “’Ja jongens, dit is prachtig”. Enthousiasme in zijn meest pure vorm. Als je dit weet toe te passen in het zakelijke leven ga je het verschil maken. Ik besluit de vraag van Rijn te beantwoorden aan de hand van zijn Enthousiasme Trilogie, een boek dat het lezen meer dan waard is!

  Benieuwd naar de hele paper? Download deze dan hier!

  Auteur: Age Yska SMP