Programma NIMA paradepaardje ‘Mastercourse Marketing 2018’ definitief

Marketing psychologie 2.0, Big Data Insights, (New) New Media, Marketing Tech 18, Maatschappelijke trends & marketingontwikkelingen. Dat worden de vijf thema’s… 

Het is de prettigste manier om je voor te bereiden op de vraag of je zelf een beetje voorbereid het nieuwe jaar ingaat, want je kunt er een weinig besmuikt ‘JA!’ op laten volgen. Er is nog anderhalve week te gaan en er is nog een handjevol plaatsen beschikbaar voor hét paradepaardje van het NIMA classes-programma: Marketing 2018; de jaarlijkse poging van NIMA om ingevoerde marketeers, ambitieuze strategen, leergierige polymaths en managers met commerciële targets in vijf avonden een voorsprong te geven op álle marketingactiviteiten die ze in 2018 willen oppakken, aanpakken, initiëren, willen uitrollen.

De geschiedenis van deze ‘alles wat je moet weten’-class gaat al even terug. Ieder jaar wordt in het najaar een NIMA-onderzoek gehouden naar dé trends en ontwikkelingen in het vak. Wáár gaat het hard, waar ligt de marketingmanager wakker van, waar liggen de mogelijkheden en wát wordt belangrijk?

Op basis van die insights worden vijf geheel nieuwe masterclasses samengesteld door oude getrouwen uit het NIMA Classes-netwerk, maar worden ook geheel nieuwe docenten en vakspecialisten aangetrokken om de aanwezigen een doorsnee te geven van de grote lijnen. Want dat is wat de masterclass beoogt: de aanwezigen via een snelle en inhoudelijke update op de hoogte brengen van de ontwikkelingen die in grote lijnen het verschil gaan maken in het nieuwe jaar.

Sinds deze week is het programma (en zijn alle docenten/vakspecialisten) definitief. Hou je vast:

8 november 2017 – Marketing psychologie 2.0 door Tom De Bruyne (SUE Amsterdam)
Wie zijn klant een gratis drankje aanbiedt bij aankomst in een hotelkamer, wéét dat die klant veel loyaler zal worden, je eerder zal aanbevelen bij derden, redelijker is bij conflicten en royaler is in zijn eindbeoordeling. En toch doet vrijwel geen enkele hotelketen dat. Wie begrijpt waaróm mensen specifiek gedrag vertonen, kan die kennis gebruiken voor marketing. Maar de opkomst van neuromarketing heeft niet alleen de marketeers wakker geschud, ook consumenten snappen steeds beter hoe ze worden beïnvloed. Toch lijken weinig marketeers écht te begrijpen wat ze met zulke inzichten aan moeten, gewend als ze zijn aan vaste patronen bij het bewerken van de markt (en ook dát is een bekend psychologisch effect). Tien insights over marketing en psychologie die je direct voorsprong geven op je concurrenten en collega’s.

22 november 2017 – New Media door Eric Kramer RM (GroupM)
Of ze nu paid, earned of owned zijn: media zijn onmisbaar voor marketeers maar het kiezen van media om advertentiegeld aan uit te geven is voor veel bedrijven meer dan een dagtaak. Rages, hypes en trends zijn in veel organisaties leading bij het kiezen van nieuwe channels, maar wat helpt je dat bij marketing? Wie weet dat écht? Over een pad vol dode content, slapende apps en uitgestorven social media wandelen we langs nieuwe en nieuwere ontwikkelingen in media.

6 december 2017 – Big Data Insights door Egge van der Poel (Eggewel)
‘Big data maken je koffer zwaar’, zegt Jeroen Hubert, Global Manager Marketing Communications bij IKEA. Insights maken je succesvol. Het gaat niet om de feiten, maar om de inzichten en conclusies die je trekt. Aan de hand van een duidelijk stappenplan leer je vragen stellen die je helpen met marketing.

20 december 2017 – Marketing Tech door Wim Andréa (Interactim)
Marketing zonder technologische ondersteuning is niet meer denkbaar, maar wat moet je weten als je in 2018 wil meepraten over de inzet van tools? Van CRM tot Programmatic en van SEO tot AI. Waar staan we en welke ontwikkeling gaat het verschil maken voor je marketingresultaat?

10 januari 2018 – Trends & ontwikkelingen door Mabel Nummerdor (The Future Will Tell)
En last but not least… Hoe ziet de toekomst er uit? De laatste sessie van deze reeks sluiten wij in 2018 af met een sessie onder leiding van Mabel Nummerdor die het gaat hebben over trends en ontwikkelingen. Met welke trends en ontwikkelingen moeten wij als marketeers rekening houden? Waar kunnen wij op inspelen, welke kansen bieden deze en met welke doe ik iets, of juist niets?

De laatste avond van deze mastercourse sluiten we af met een uitreiking van deelnamecertificaten en een netwerkborrel. Je deelname wordt tevens geregistreerd in MijnNIMA.

Tijden: 17.30 – 21.00 uur
Locatie: Amsterdam
Kosten: € 995 voor NIMA leden, € 1.195 voor niet leden
PE-punten: 15 PE-punten

Meer informatie en inschrijven? Klik hier.