Rachelle van der Linden en Marco Derksen tekenen NIMA Book Q1-20

Het Fundamenteel veranderen van je organisatie. En hoe te beginnen. Dát is in essentie waar het boek ‘Kleur bekennen’ van Rachelle van der Linden en Marco Derksen om draait. Beiden trekken al twintig jaar samen op om organisaties tot fundamentele verandering te laten komen. Ze kwamen erachter dat succesvolle vernieuwing pas lukt als een organisatie haar oorsprong niet verloochent en vanuit die kern keuzes maakt en schreven een boek dat voor de lezer kan dienen als een masterplan of naslagwerk, maar ook als inspiratie bij het scherpen van de geest.

Bij het zoeken naar hét marketingboek van het kwartaal voor het NIMA Books-fonds, sprong deze van het duo Van der Linden & Marketingfacts-oprichter Derksen direct in het oog: Prachtig kleurrijk boek, in meerdere opzichten. Beiden waren blij verrast met hun verkiezing en kwamen – het begint een beetje traditie te worden – deze week naar het NIMA-hoofdkwartier om de ruim zeventig abonnees op NIMA Books te verrassen met een persoonlijke noot voor de lezers, van de auteurs.

Kleur Bekennen is geen standaard managementboek, al is het maar omdat de auteurs er eer in hebben gelegd het zo toegankelijk mogelijk te schrijven. Ze zetten uiteen hoe je tot fundamentele vernieuwing van het werk kunt komen. Door terug te gaan naar de kern van je organisatie en de intentie weer helder voor ogen te krijgen, wordt duidelijk wat de rol en daarmee de kleur van de organisatie is. Daarbij wordt uitgebreid stilgestaan bij reflect, redesign en recreate en aan de hand van voorbeelden wordt de lezer aan het denken en aan het werk gezet. Al met al leveren Van der Linden en Derksen een bruikbaar, inspirerend en vooral prettig leesbaar boek af dat kan dienen als food for thought bij op het oog ingewikkelde projecten.


Zelf bang iets te missen? Samen pakken we de inkoopkorting! NIMA Books houdt voortdurend bij welke marketingboeken je volgens ‘de markt’ in de kast moet hebben staan. Als naslagwerk, als pageturner, als doorbladerexemplaar of als basisboek. De lat ligt hoog, maar praktische toepasbaarheid, actualiteit en relevantie zijn doorslaggevend. Ieder kwartaal een geselecteerd boek met een heldere toelichting. Mail naar: members@nima.nl

Met dank aan Aron Hotting voor het ontwerp van het logo voor het NIMA Boek van het kwartaal.