Ruud Knorr (Royal Flora Holland) wint prijs van beste Chief Commercial Officer 2021

Pieter Paul Verheggen (voorzitter SMA) en Ruud Knorr (Royal Flora Holland)

Tijdens SMA verkiezing voor de beste Chief Commercial Officer 2021 bleek Ruud Knorr (Chief Commercial Officer bij Royal Flora Holland) met de eer te gaan strijken. De jury onder leiding van Gijs Derks (Milgro) roemde in de toelichting het doorzettingsvermogen waarmee Ruud voor Royal Flora Holland het voortouw heeft genomen en in tijden van grote veranderingen in de sierteelt sector een aanpak van duurzaam ondernemen heeft weten te combineren met een steady groei. Daarbij heeft hij met zijn team met vernieuwde dienstverlening niet alleen in Nederland bij kunnen dragen aan de groei van het bedrijf maar vooral ook heeft hij Royal Flora Holland internationaal laten groeien.

SMA voorzitter Pieter Paul Verheggen (Motivaction) zegt over de CCO verkiezing: “Het blijkt telkens weer dat de sales experts die echt het verschil weten te maken niet alleen hun commerciële team goed weten te motiveren en het salesproces strak weten te organiseren, maar ook dat zij het aandurven om vernieuwing door te voeren en daar de hele organisatie bij betrekken. Dus ook medewerkers buiten de salesafdeling! Dat geeft ook aan dat de rol van sales veelomvattender aan het worden is en bijvoorbeeld ook marketing, productie en finance raakt.

De verkiezing vond plaats op 17 november in Grand Hotel Huis Ter Duijn in Noordwijk. Andere genomineerden voor de prijs waren Sebastiaan Besems (Burg Group), Christiaan Boer (Bergman Clinics) en Philip Berlijn (Keune Haircosmetics). Ruud Knorr volgt Tisha van Lammeren  (T-Mobile) op die de prijs in 2021 won.

Sinds vorig jaar werken NIMA en SMA intensiever samen. Marketing en Sales liggen in elkaars verlengde en door meer en betere samenwerking ondersteunen SMA en NIMA beide beroepsgroepen in hun professionele ontwikkeling. De samenwerking houdt in dat NIMA onder zijn NIMA Sales-gediplomeerden het SMA-lidmaatschap promoot en dat SMA onder haar leden de NIMA opleidingen en diploma’s promoot. Verder heeft een SMA lid inmiddels zitting genomen in het NIMA Sales-examencollege waardoor beide partijen samenwerken bij de totstandkoming van actuele Sales exameneisen. NIMA feliciteert Ruud Knorr van harte met de overwinning.