Shirley Kind (Nederlandse Loterij) te gast bij NIMA Top Marketing Club

Donderdagavond 17 oktober heeft het tweede Marketing Executive Diner van 2019 plaatsgevonden, exclusief voor CMO’s uit de NIMA Top Marketing Club. Ruim dertig genodigden schoven aan bij Top Marketing Club-member BSH Group in Hoofddorp; een van de grootste producenten wereldwijd van huishoudapparaten, waar het gezelschap geheel in stijl is ontvangen voor twee bijzondere presentaties met aansluitend een diner dat de deelnemers zelf bij elkaar pruttelden, op héle geavanceerde keukenapparatuur overigens.

Gertjan Sturm, Director Consumer Marketing bij BSH Huishoudapparaten, heette de genodigden welkom en zette kort en duidelijk uiteen op welke manier zijn organisatie is georganiseerd en tegemoet komt aan de wensen en ideeën van moderne keukenconsumenten. Daarna was het de beurt aan Shirley Kind, directeur Sales & Service bij Nederlandse Loterij, en tot voor kort Head of Marketing bij SAN Adverteerder van het Jaar Staatsloterij. Gebruikelijk is dat de TMC CMO’s éénmaal in een kalenderjaar bijeenkomen rond een bestuurlijk marketingthema (in februari was dat Finance & Marketing), en éénmaal rond een opmerkelijke persoonlijkheid in het vak: Na ex CMO Red Bull Huib van Bockel (2016), IKEA’s Global Marketing Communication Manager Jeroen Hubert (2017) en multiretailmarketeer René Repko (2018) vond Team TMC Shirley Kind bereid om haar opwachting te maken.

Zij nam de samengekomen CMO’s mee langs haar marketinguitdaging. Van de herpositionering van een merk waarvan de reputatie ernstig onder druk stond, naar een positieve waardering van het publiek door het winnen van een Gouden Loeki. Een kijkje achter de schermen, lessons learned en achtergronden over ‘de wereld van dromen’. Daarnaast spreekt ze vanuit haar huidige rol; hoe kunnen sales en marketing elkaar versterken in een omgeving die in transitie is?

Deze NIMA Marketing Executive-sessie is een speciaal onderdeel van het Top Marketing Club-programma, exclusief voor CMO’s van de NIMA Top Marketing Club, Public en Premium Members.