SNS, Zeeman en Hornbach gaan op voor NIMA Marketing Company of the Year Award

Vandaag zijn de negen genomineerde bedrijven bekendgemaakt die in aanmerking komen voor de titel NIMA Marketing Company of the Year. De vakprijzen worden op 13 juni uitgereikt in drie categorieën: Small, Medium en Large. In de hoofdcategorie (voor bedrijven die een jaaromzet hebben van meer dan € 75 miljoen) zijn SNS, Zeeman en Hornbach genomineerd. De NIMA Company of the Year Award heeft altijd betrekking op het vorig kalenderjaar en wordt toegekend door een vakjury op voorspraak van de NIMA-leden.

In de categorie Medium prijken ook een aantal aansprekende marketingbedrijven: Processionals, het Van Gogh Museum en De Koffiejongens vormen daar samen ‘de laatste drie’. In de categorie van de kleinere bedrijven en start-ups met een jaaromzet tot 7 miljoen zijn Oma’s Soep, SeniorWeb en Soof Drinks genomineerd. Alle genomineerden zullen op de aanstaande NIMA Marketing Day ook te zien zijn met een presentatie van hun bedrijfscases. De bekendmaking en uitreiking zal plaatsvinden tijdens de plenaire sessies van NMD, waarbij op dat moment ruim 1200 collega-marketeers aanwezig zullen zijn. Winnaars van de NIMA Marketingprijzen over 2022 waren vorig jaar Bever, DVJ Insights en WasteCraft.

De NIMA Marketingprijzen worden al enige decennia uitgereikt aan echte vaandeldragers van de Nederlandse marketingpraktijk en werden eerder gewonnen door bedrijven als Hunkemöller, De Bijenkorf, Bol.com, G-Star en VodafoneZiggo. Opmerkelijk is ook dat bedrijven die ooit wonnen in de categorie ‘small’ later vaak doorgroeiden tot grote en bekende namen in het Nederlands bedrijfsleven. Zo wonnen Swappfiets (2018), Too Good To Go (2020), Vandebron (2016) en zelfs e-tailer Picnic (2017) die prijs ooit.

Als beroepsvereniging voor professionals in marketing wil NIMA met de jaarprijzen het werk belonen van het hele marketingteam, inclusief zijn bureaus, en inclusief het hele bedrijf/merk dat bijgedragen heeft aan het commercieel succes. De NIMA-prijs is dé enige echte marketingprijs van Nederland, waarbij niet alleen naar marketingcommunicatie wordt gekeken, maar naar de gehele marketingprestatie. Want marketing is teamwork en als álles eens goed uitpakt, ál het getoonde lef de goede kant opvalt en als álle sterren eens een keer goed staan, is dat een prestatie die ver voorbij het niveau van een mooie reclamefilm of slimme online strategie reikt.

Juryvoorzitter in de categorie Large en voorzitter van de vakjury is Jan Willem Koch van Hallmark, juryvoorzitter van Medium is Nicole van Gorp van Cono Kaasmakers, juryvoorzitter in de categorie Small is Yvette Nieboer van Madurodam.

Lees ook:  Bever is hét beste marketingbedrijf van Nederland

Deze start-ups wonnen ooit een Dutch Marketing Award – Van kleine zolderfirma naar groot pioniersbedrijf – als je deze wint, breek je definitief door (bewijs).