Dinsdag 5 maart zijn ruim veertig deelnemers aangeschoven bij het NIMA TMC Executive Diner, een avond die in het teken stond van innovatie, moed en strategie voor (marketing)executives. De bijeenkomst vond plaats in het Space Expo in Noordwijk waar twee buitengewone sprekers werden verwelkomd, die de toekomst van marketingstrategie hebben toegelicht vanuit twee bijzondere perspectieven. Suzanne Ekel en René Repko, beiden voormalig Marketeer of the Year, bespraken respectievelijk de nieuwe manier van kijken naar economisch succes en de rol die moed, lef, bravery speelt bij het verschil tussen hopeloze mislukkingen, eclatant succes en alles wat daartussen ligt.

De NIMA Top Marketing Club is er voor marketingbedrijven in Nederland, waar marketing als functie een doorslaggevende rol speelt en betekenis heeft. NIMA ondersteunt deze bedrijven bij de ontwikkeling van marketingkennis, het opdoen van inspiratie en faciliteert het kennisnetwerk dat de TMC Members hebben opgebouwd. Gezamenlijk inventariseren Team NIMA en de Top Marketing Companies welke vragen en ideeën er binnen hun marketingorganisatie zijn op het terrein van marketingkennis en -inspiratie. Dat resulteert in een tailormade kennisprogramma, met als ieder jaar een aantal bijeenkomsten waaraan de marketingbestuurders deelnemen, zoals het Executive Diner, dat ditmaal plaatsvond in het Space Expo omdat daar ‘bijna als vanzelf grote vergezichten samenkomen, in het besef dat échte rocket science toch vaak een kwestie blijft van hard werken en heel veel kennis van high tech. Succes en mislukking liggen er soms dicht bijeen. Het blijft facinerend mensenwerk’, stelde Rob Overduin, voorzitter en directeur van NIMA.

Team NIMA Top Marketing Club presenteerde de aanwezigen een topprogramma, maar wel in de kenmerkende relaxte setting van een goed gesprek met een vriendelijk karakter. De meeste aanwezige CMO’s en marketingleiders waren ook goed bekend met de line up van twee vaderlandse marketingprominenten die zich niet váák laten overhalen om een verhaal te komen doen, maar dat maakte de gelegenheid alleen maar bijzonderder. Suzanne Ekel sprak als Programmamanager Menswaardige Economie en MT-lid bij de Goldschmeding Foundation, over de vraag hoe economisch handelen kan bijdragen aan een betere wereld.

Haar benadering van The Future of Marketing Strategy was een kritische én positieve kijk op écht leiderschap en strategie. René Repko, bekend om zijn werk bij een aantal van de meest iconische Nederlandse retailmerken hopte in hoog tempo langs milestones in de marketinggeschiedenis waarbij ‘moed’ een doorslaggevende rol speelde en vroeg zich hardop af wat we daarvan kunnen leren of wat we daaruit kunnen opmaken. Van Keapernick – sorry kan niet onvermeld blijven – tot Hema, van (Kan)ye tot Microsoft liep hij om het begrip moed en legde uit dat de context vaak bepaalt of ‘Moed’ het tegenovergestelde is van lafheid of juist van roekeloosheid. Er bestaat immers geen algemene marketingwaarheid.

Aansluiten bij de NIMA Top Marketing Club doe je niet zomaar, het is wel de beste investering in de toekomst van je merk, je team en jezelf. Hier lees je er meer over.