Uit het transformatiemoeras

  Ieder kwartaal selecteert NIMA een speciaal marketingboek en bekroont het met de eervolle titel NIMA Boek van het kwartaal. Het gaat om boeken die je gelezen moet hebben. Dit kwartaal is de eer gegaan naar Menno Lanting met zijn boek ‘Uit het transformatiemoeras – De 5 faalfactoren die organisaties in hun greep houden‘.

  Van je fouten leer je het meest toch? Daar gaat dit boek over; de vijf faalfactoren bij digitalisering van je organisatie. Het is zoals Menno het zelf omschrijft: ‘geen juichverhaal over hoe het allemaal anders kan, maar gaat vooral over waar het fout gaat.’

  Digitale transformatie is de modekreet, maar al in de inleiding is de vraag of transformatie wel de goede term is. Vaak is er sprake van reparatie of hooguit optimalisatie van bestaande systemen. Digitale transformatie is niet gericht op efficiency door technologie maar op het leveren van waarde aan de business om deze te transformeren. En daar zit ook de crux. Het gaat vaak over bestaande producten en diensten. Maar veel belangrijker is dat een organisatie gefocust is op nieuwe opkomende behoeften en markten.  

  De grote verliezers vandaag de dag zijn partijen die zich blijven richten op bestaande klanten en vasthouden aan de dominante logica. Succesvolle bedrijven hebben grote dromen, beginnen klein en leren snel. 

  Menno LantingWil je impact hebben in de digitale transformatie, dan draait het om goed kijken naar wat er buiten je organisatie gebeurt en aan de hand daarvan de juiste vragen stellen om de vertaalslag naar hun eigen situatie te maken. Laat nou die blik van buiten naar binnen brengen en dat omzetten in kansen, de toegevoegde waarde van de marketing zijn! 

  Dit boek neemt je mee in het digitale transformatieproces met inspirerende voorbeelden. Het benoemt duidelijk de valkuilen en helpt je om marketing waardevol te maken voor je bedrijf of organisatie in de digitale transitie. Daarom is dit boek een must read voor elke marketeer. 

  De NIMA Members met een NIMA Books-pakket ontvangen alle NIMA Boeken van het kwartaal. Menno heeft voor deze leden een persoonlijk bericht geschreven in de exemplaren die naar hen zijn opgestuurd.