Unieke collegereeks voor B2B-marketeers

NIMA biedt in 2024 voor de eerste maal de mogelijkheid een vierdaagse B2B-marketingcollegereeks te volgen. De reeks van vier dagen – verspreid over het jaar – is een gezamenlijk initiatief van RVS Marketing B2B Marketing & Sales en NIMA.

Het idee voor de reeks ontstond uit de wens om B2B-marketeers in een compacte periode, zo compleet mogelijk te informeren over de op dit moment belangrijkste topics in het vak. Aan de serie werkt een flink aantal bekende ervaringsdeskundigen, marketingdocenten en experts mee. De college’s kunnen per onderwerp worden bezocht maar deelnemers kunnen zich ook voor de gehele serie aanmelden.  De vier verschillende sessies zijn verdeeld over het hele kalenderjaar, en deelnemers worden meegenomen in de wereld van de B2B-marketing. Eén sessie bestaat steeds uit twee interactieve delen waarbij experts en marketeers hun opgedane kennis delen. De eerste vindt plaats op 9 april in Eindhoven. Hierin staat de relatie met en kennis van B2B Marketing en Sales centraal.

Later staan ‘B2B Marketing & Psychologie’, ‘B2B Marketing & Content’ en ‘B2B Marketing & Technologie’ centraal op de collegedagen. De reeks richt zich op Senior Marketing Professionals, B2B Marketing- en communicatiemanagers, B2B Sales-managers en marketing- en communicatiemedewerkers die specifiek werkzaam zijn in B2B. Het programma kwam tot stand in een samenwerking tussen NIMA en RVS Marketing in Eindhoven, dat zich sterk heeft gespecialiseerd in marketing in een zakelijke omgeving en context.

Directeur en eigenaar Arjan Rattink van RVS Marketing wijst erop dat zijn team al jaren veel werk maakt van het delen van kennis óver B2B Marketing, maar voor echte specialisten is er relatief weinig verdiepingsaanbod én B2B-marketeers werken soms wat geïsoleerd door de typisch zakelijke omgeving waarin ze actief zijn. Daarom is de behoefte aan netwerken groot en geldt er een vrij specialistische verdiepingsvraag naar kennis en inzichten: ‘Bij RVS Marketing maken we al jaren veel werk van kennis delen. B2B marketing is een geweldig vak, maar het specifieke aanbod voor B2B is beperkt, zeker hier in het zuiden’, legt NIMA Senior Marketing Professional Rattink uit. ‘Ik spreek vaak jonge en medior marketeers die zich afvragen welke studie, opleiding of cursus ze moeten of kunnen volgen. De meesten van hen willen ook niet máánden studeren. En toen dacht ik: Waarom bundelen we niet de meest actuele B2B-topics aan de beste vakmensen in één compact college? Ik wilde het ook groot en professioneel aanpakken en daarom leek mij de samenwerking met het enige echte Nederlandse Instituut voor Marketing een goed idee. Fantastisch dat het gelukt is en dat we zoveel aansprekende namen in de line up hebben staan!’

Voor €1.250 kunnen marketingprofessionals deelnemen aan alle sessies. Een los college volgen kan ook en kost €395.

De collegereeks vindt plaats in Eindhoven op onderstaande data:

09 april 2024:                B2B Marketing & Sales

20 juni 2024:                 B2B Marketing & Psychologie

12 september 2024:   B2B Marketing & Content

21 november 2024:    B2B Marketing & Technologie