(Verslag NMD) ‘Nuon wordt Vattenfall: de introductie van een purposegedreven merk’

Nuon wordt Vattenfall, zoveel weten we al. Maar hoe doet het bedrijf dat? Hoe omarmt Nuon straks met de nieuwe merknaam de purpose van het moederbedrijf? Guido Stein van Nuon en Erik Voskuijl van VIM Group deelden hun verhaal tijdens NIMA Marketing Day, over de motivatie achter de rebranding, de uitdagingen van het loslaten van één van de bekendste merknamen in de Nederlandse energiemarkt en de plannen voor de toekomst.

Op donderdag 20 juni kwamen ruim 1.700 merk-, communicatie- en marketingprofessionals bij elkaar in DeFabrique in Utrecht om inspiratie op te doen tijdens de Nima Marketing Day. De dag werd opgedeeld in vijftien tracks, waarvan één – hoe kan het ook anders – genaamd ‘THE BRAND’. Gedurende de dag kon je er niet omheen: het merk staat weer hoog op de agenda van marketing Nederland. De focus van de marketeer verschuift steeds meer van korte termijn resultaten naar lange termijn merkdenken en ‘purpose’ speelt daarbij een belangrijke rol.

In dat kader organiseerde VIM Group een sessie samen met een merk dat midden in de transitie zit naar een purposegedreven merk. Nuon, al tien jaar in handen van het Zweedse Vattenfall, gaat vanaf dit jaar dezelfde naam voeren als het moederbedrijf. De merkmigratie maakt onderdeel uit van de one-brand strategie van Vattenfall en het breed lanceren van een purpose: het realiseren van een fossielvrij leven binnen één generatie. ‘Power Climate Smarter Living’, zoals ze dat noemen. Merkmanagement- en implementatiepartner VIM Groupondersteunt Vattenfall bij de merktransitie. Een terugblik op de sessie waarin Guido Stein, Director Customer Strategy & Brand bij Nuon, en Erik Voskuijl, Senior Brand Consultant bij VIM Group, ingaan op de motivatie achter de rebranding, de uitdagingen van het loslaten van één van de bekendste merknamen in de Nederlandse energiemarkt en de plannen voor de toekomst.

Lees dit artikel op