Op de stories vindt vaak ook echt ‘storytelling’ door de influencers plaats.

De algemene trend in influencermarketing is dat een influencer content voor een samenwerking plaatst via zijn of haar Instagram feed. De laatste tijd lijkt het er echter op dat Instagram Stories soms veel beter werken. Content delen via Instagram Stories is vaak persoonlijker, directer en authentieker – en dan hebben we het nog niet eens over het gegeven dat influencers meestal meer dan één story posten over hetzelfde onderwerp. De gesponsorde content past goed tussen de alledaagse stories van de influencer, waardoor het een meer ‘natuurlijke’ uitstraling heeft. Een groot voordeel is daarbij de mogelijkheid van het toevoegen van een link naar de website van het merk. 

Overweeg je om een influencercampagne te voeren via Instagram Stories? Hieronder een aantal voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden

Voordelen van adverteren via Instagram Stories

+ Lagere kosten

Een story wordt meestal ‘in the moment’ opgenomen terwijl een feed-post vaak meer gepland is. Het creëren en plaatsen van een story vergt minder tijd en is niet langer dan 24 uur op het profiel zichtbaar. Dit is dan ook het voornaamste reden waarom influencers meestal een lagere vergoeding vragen voor content die worden gepost via Instagram Stories.

Dit artikel is geschreven door Lisa Lieke en vercheen eerder op