Elke maand stellen we je graag voor aan een ‘next generation marketeer’. Een Young Professional werkzaam in een uitdagende marketingorganisatie en deelnemer aan het NIMA Career Booster Programma. Deze maand: Mariska van Aartsen, teamleider marketing & intelligence bij Infoland.

Persoonlijke ontwikkeling
Een bekende term die vaak voorbij komt. Onlangs volgde ik intern een workshop over dit thema. Waar krijg je energie van? Wat kost energie? Maar ook: wat is bij jou energie-neutraal? Natuurlijk, we hebben allemaal routinetaken die ‘erbij horen’. En zo lang deze niet de overhand hebben is er niks aan de hand. Winst is te boeken door deze momenten, die geen energie opleveren te elimineren of om te vormen naar neutraal of energiek. Deze sessie zette mij aan het denken: waar krijg ik energie van in mijn baan? Ontwikkelen, leren, geprikkeld worden, samenwerken en continu vernieuwen zijn woorden die direct bij mij naar boven kwamen.

Het marketingvakgebied vernieuwt razendsnel
Om bij te blijven en mijzelf continu te ontwikkelen ben ik driekwartjaar geleden gestart met het NIMA Career Booster Programma. Samen met mijn coach, Arthur Simonetti van DSM, ben ik aan de slag gegaan. Tijdens onze gesprekken prikkelt hij mij met zijn doorvragen: hoe en waarom? Door dit intern toe te passen wordt een vraagstuk snel helder. Ook het op een pragmatische wijze toepassen van (marketing)modellen is iets waar ik door word aangespoord tijdens het programma en de verschillende sessies van NIMA. Zo had ik onlangs een interactieve sessie met een afvaardiging van het salesteam en business development, waarbij we het Business Model Canvas gebruiken voor het ontwikkelen van een waardepropositie voor een specifieke markt. Met als resultaat een scherpe discussie en een gerichte propositie die aansluit op de markt. Als softwareleverancier werken wij vanuit het agile gedachtengoed. Snel schakelen, bijsturen, inspringen op ontwikkelingen en klein beginnen om bij succes dit vervolgens verder uit te bouwen. Dit zorgt samen met de groeiambitie van Infoland voor een enorme dynamiek en continue vernieuwing. Geen dag is hetzelfde en door het werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling word ik doorlopend geprikkeld en uitgedaagd zodat zodat ik klaar ben om de volgende stap te nemen.