De tijd dat je rond je twintigste een diploma haalde en daar je hele arbeidzame leven op kon teren is voorbij. We praten tegenwoordig over een leven lang leren, want het is niet uitgesloten dat je misschien vaker dan je wenselijk is van baan verandert, en zelfs van sector naar sector springt.

Zo is het ook in de contentmarketingwereld. Kon je als bureau vroeger nog volstaan met een team van goede schrijvers en enkele vakbekwame vormgevers, tegenwoordig is het palet diensten van een contentmarketingbureau uitgebreid. Daar komt nu livestreamcontent bij.

Livestream-shopping is een snelgroeiende trend die momenteel voornamelijk populair is in China, lees ik op marketingfacts. Livestream shopping is simpel gezegd een manier waarop potentiële klanten producten kunnen kopen gedurende een livestream. Een influencer gaat  live op een app zoals Instagram, Facebook of Amazon om de producten te beschrijven en uit te proberen. Kijkers kunnen dan vragen stellen over het product en het product gelijk aanschaffen. (bron: marketingfacts.nl)

Dit artikel is geschreven door Sak van den Boom en verscheen eerder op