Zestig NIMA Lecturers bij ‘Education Day Start Up Marketing’

Woensdag 13 april was er weer een succesvolle editie van Education Day bij NIMA. De dag werd georganiseerd door NIMA, Uitgeverij Noordhoff en opleider How and Knower. Dit event is voor lecturers die zich hebben toegelegd op het vakgebied commerciële economie en zich willen blijven specialiseren in de dynamische markt van marketing, communicatie en sales. Meer dan zestig enthousiaste lecturers woonden de bijeenkomst bij. De aftrap werd gegeven door Ernesto Spruyt, ondernemer bij Tunga en Mobbr. Spruyt vertelde in een helder betoog hoe Startup Marketing verschilt van marketing in gevestigde organisaties.

Dr. Erik Kostelijk benadrukte als tweede spreker het belang van een consistente positionering, die juist van belang is bij een startup. Kostdijk introduceerde het Value Compass uit zijn boek Merkpostionering en hoe daarmee een strategisch gekozen merkidentiteit bijdraagt aan de succesvolle profilering van een startup in de markt.

Marc de Groot, veelgevraagd spreker, trainer van How & Knower en consultant op het gebied van online marketing rondde de Education Day af. Marc stond in de laatste keynote van de middag stil bij het online landschap en hoe een start-up zich hierin kan bewegen.

lecturersday16

De deelnemers herkende veel van de geschetste problematiek door de sprekers tussen onder andere marketeers en ICT’ers. “Marketing is er niet alleen maar voor de marketeers; iedereen in een startup en beyond moet marketing kunnen toepassen en begrijpen” volgens een van de aanwezige docenten.

De Education Days zijn exclusief bij te wonen door Qualified Lecturers.

Met de titel Qualified Lecturer laat je in één oogopslag zien dat jouw kennisniveau als lecturer actueel en up-to-date is. Je krijgt toegang tot de education days en toegang tot actuele marketingkennis. Klik hier voor meer informatie of meld je aan!