Een leven lang ontwikkelen
NIMA Algemeen

NIMA is er voor professionals in marketing, communicatie en sales. Het commerciële vak ontwikkelt zich iedere dag. Daarom is het van belang dat je bij blijft. NIMA ondersteunt je daarbij; van de schoolbanken tot aan je pensioen.

We zijn er gedurende je gehele professional journey. Binnen de NIMA Academy, geven we meer dan 130 (master)classes, trainingen en events en verzorgen we ook de persoonscertificering, ook wel bekend als de NIMA Persoonstitels.

NIMA A, B, C Diploma

Met een NIMA Diploma ben je meer waard! Het is een hooggewaardeerd diploma in organisaties waarin marketing, communicatie en sales en/of onderzoek een prominente rol spelen. Op de niveaus NIMA Basiskennis, A, B en C bieden we (toekomstige) professionals de kans om hun talent te ontwikkelen. Wil je een studieadvies hebben? Wij helpen je graag verder!

Vertel me meer

NIMA Trainingen

Via de NIMA Academy kun je als marketing, communicatie- of salesprofessionals jaarlijks meer dan 130 trainingen, workshops , leergangen en netwerkbijeenkomsten volgen. Denk hierbij aan kennissessies in verschillende formats, waarin theorie en praktijk door bevlogen experts met elkaar worden verbonden.

Vertel me meer

NIMA Persoonstitel

Als marketeer ben je nooit uitgeleerd. Het vak is continu aan verandering onderhevig en van marketeers wordt verwacht dat zij meegaan met deze ontwikkelingen. Maar hoe maak je zichtbaar dat jij die hooggekwalificeerd marketeer bent die beschikt over de benodigde kwaliteit en up-to-date vakkennis? Dat doe je met een Europees geaccrediteerd persoonstitel.

Vertel me meer

NIMA A, B en C Opleidingen

Met een NIMA Diploma ben je meer waard! Het is een hooggewaardeerd diploma in organisaties waarin marketing, communicatie, sales en/of onderzoek een prominente rol spelen. Op de niveaus NIMA Basiskennis, A, B en C bieden we (toekomstige) professionals de kans om hun talent te ontwikkelen.

Welke opleiding past bij jou?

Wil jij je verder verdiepen in marketing, communicatie en/of sales? Er bestaan NIMA Opleidingen in vier disciplines (marketing, online marketing, communicatie en sales) en op vier niveaus (basiskennis, A, B en C). Weet je nog niet precies welke opleiding het beste bij je past? Ga dan naar NIMA’s in One Day en je krijgt in een middag of dag een goed beeld wat het marketing vak op niveau NIMA A, B of C inhoudt en hoor je van één van onze geweldige docenten William van Vessem  of Robin van der Werf van het SRM, hoe deze studie je gaat helpen in je toekomstige carrière.

Of wil je direct advies welk niveau/opleiding het beste bij je past? Doe dan nu de Studie adviestest!

Masterclasses

NIMA Diplomaregister

Zodra je het NIMA Diploma overhandigd krijgt, komt deze in het NIMA Diplomaregister. Hierin staan alle NIMA Diploma’s en overige relevante diploma’s in het commerciële domein, voor zover deze door NIMA zijn gevalideerd. Het is voor iedereen toegankelijk! Zoek gemakkelijk het commerciële paspoort in het diplomaregister.

Bekijk het diplomaregister

Wat is een NIMA diploma waard?

NIMA-Diploma’s zijn al ruim vijftig jaar hét bewijs voor kennis van en over marketing, sales en communicatie. In Nederland beschikken zo’n 80.000 mensen over een diploma NIMA A, B of C. Het Nederlands Instituut voor Marketing [NIMA] neemt de examens af en stelt de criteria vast, maar leidt zelf niet op. NIMA is met deze onafhankelijke toetsing een waardevol kwalitatief keurmerk voor werkgevers.

Iedereen kan zich inschrijven bij een erkende opleider voor een NIMA-Opleiding met aansluitend een NIMA-examen. Voor sommige reguliere mbo- of hbo-studies geldt dat een NIMA-examen en dus een NIMA-diploma onderdeel uitmaakt van de opleiding.

Kandidaten die slagen en een NIMA-Diploma in ontvangst mogen nemen, worden met naam en geboortejaar opgenomen in het NIMA Diplomaregister dat voor iedereen toegankelijk is: Elke HR-professional, opdrachtgever, zakelijk partner kan zo checken of het diploma écht is behaald volgens de criteria die door de examencommissie van NIMA zijn vastgesteld! Dit is jouw start als NIMA marketeer met een bewezen niveau voor Nederland maar ook voor Europa!

NIMA Examens & Data

Om je opleiding goed af te ronden, doe je het NIMA Examen. NIMA hanteert de niveaus Basiskennis, A, B en C. Hiermee bieden we (toekomstige) professionals in de vakgebieden marketing, communicatie en sales de kans om hun talent te trainen en te toetsen. Alle vragen rondom het NIMA Examen worden behandeld op de pagina.