Senior Communication Professional

Met een certificering als Senior Communication Professional bewijs je niet alleen over de nodige senioriteit en ervaring te beschikken, maar onderschrijf je ook het belang van toetsbare Permanente Educatie. NIMA heeft deze titel in de eerste helft van 2016 laten accrediteren bij de European Marketing Confederation en is de enige instantie in Nederland die de titel mag toewijzen.

Het vak verandert razendsnel; dat stelt hoge eisen aan de kennis en kunde van de professionele communicatiedeskundige. Als ‘Senior Communication Professional’ blijf je bij in het vak. Met deze titel heb je een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk dat vakbekwame en hooggekwalificeerde communicatieprofessionals erkent.

Heb je een afgeronde opleiding op minimaal NIMA (communicatie) B of HBO opleiding in de richting communicatie en minimaal vijf jaar (stevige) werkervaring in het communicatievakgebied, dan kun je de titel Senior Communication Professional (SCP) aanvragen. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt? Stuur je cv naar de projectmanager Persoonscertificering ter beoordeling. Een eerste screening is vrijblijvend en kosteloos.

Op dit moment zijn er geen events

Blijft up-to-date met Permanente Educatie

Een belangrijk onderdeel van persoonscertificering is permanente educatie, met als doel dat gecertificeerden over actuele kennis van het vak beschikken en blijven beschikken. NIMA voorziet in permanente educatie met zijn eigen programma met onder andere masterclasses, workshops, courses en trainingen. Deze zijn terug te vinden in de NIMA Academy. Bij elk event is te zien hoeveel PE-punten je ontvangt bij deelname, de kosten en of het binnen een passe-partout valt. Er zijn ook externe aanbieders die hun programma’s laten accrediteren door NIMA.

Je kunt ook PE-punten verdienen door terug te geven aan het vak oftewel kennisdeling. Onder andere door het schrijven van blogs/artikelen of het verzorgen van presentaties over communicatie gerelateerde onderwerpen en docentschappen. 

Herken jij jezelf hierin? Meld je dan nu aan voor de quick scan en zet je eerste stap richting een certificering als SCP’er. Mocht je vragen hebben of twijfelen over of je in aanmerking komt voor een titel dan kun je altijd mailen of bellen met 020 -503 93 32. Een eerste screening is kosteloos en vrijblijvend.

Wat zeggen onze titelhouders?

 

Wat houdt de titel SCP in?

De titel Senior Communication Professional is een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk om vakbekwame en hooggekwalificeerde communicatieprofessionals te certificeren. Heb je een diploma op minimaal NIMA (Communicatie) B of HBO-niveau in de richting communicatie en minimaal vijf jaar stevige werkervaring in het communicatie vakgebied, dan kun je de titel Senior Communication Professional (SCP) aanvragen.

Voor ambitieuze communicatieprofessionals

Om de status van een gecertificeerde professional te behouden, dien je werkzaam te blijven als communicatieprof en jaarlijks 30 PE- punten te realiseren. In het Permante Educatie Programma wordt een reeks van activiteiten aangeboden die voldoen aan de PE voorwaarden.

De voordelen van SCP

• Je naam wordt geregistreerd in het diplomaregister, zodat je zichtbaar (internationaal) erkend SCP’er bent.
• Je mag de afkorting SCP achter je naam dragen en het officiële SCP logo gebruiken op je visitekaartje, briefpapier of website. Een internationaal gekwalificeerde SCP’er is herkenbaar aan zijn/haar titel Senior Communication Professional
• De titel is een garantielabel voor een goede en actuele vakbekwaamheid en hoge kennis en ervaring op het gebied van communicatie
• Senior Communication Professionals onderschrijven de integriteitscode; een waarborg voor klanten en werkgevers voor correct handelen en acteren van een Senior Communication Professional.

Mijn SCP dossier

Ben je SCP’er en wil je inzicht in jouw eigen dossier, PE punten opvoeren, of in contact treden met mede-SCP’ers? Log dan hier in.

Heb je problemen met inloggen, mail naar de projectmanager persoonscertificering.

Een SCP-certificering is 3 jaar geldig. Daarna vindt hercertificering plaats. Daarbij moet aan de vereisten voor permanente educatie zijn voldaan. Het kan zijn dat je door omstandigheden (wisseling naar taakgebied buiten marketing o.i.d.) geen behoefte meer hebt aan de registratie binnen die termijn van 3 jaar. Maak dit dan bij ons kenbaar.

Wij zullen jouw verzoek dan bekijken. Bij stopzetting blijft de financiële verplichting voor het lopende registratiejaar van kracht. Eventueel nog komende registratiejaren tot aan de 3 jaar zullen niet in rekening worden gebracht

Overzicht SCP'ers

Hier vind je een overzicht van alle Senior Communication Professionals. Jouw naam ook op deze lijst? Stuur je cv naar de projectmanager Persoonscertificering ter beoordeling. Een eerste screening is vrijblijvend en kosteloos.

Investering

De kosten voor de aanvraag en het onderhoud van de titel Senior CommunicationProfessional zijn opgenomen in een Platinum Membership  van € 395 per jaar. Werk je bij Business Member of sluit je een Business Membership af, dan hanteren we een certificeringsfee van € 120 per jaar.

Aanvraag/onderzoek:
Voor alle NIMA Members is de aanvraag kosteloos. Als je aanvraag wordt goedgekeurd en je bent nog geen member, dan word je automatisch ook NIMA Member en vallen de jaarlijkse certificerings- kosten in de contributie van het Platinum NIMA Membership (€ 395 per jaar). Bij een afwijzing (en je bent geen member en wil dat ook niet worden) bedragen de eenmalige kosten € 90 voor het onderzoek.

Jaarlijkse kosten
De kosten voor het Platinum NIMA Membership bedragen € 395 per jaar

De certificering is drie jaar geldig. Na drie jaar vindt hercertificering plaats waarbij aan de vereisten voor permanente educatie moet zijn voldaan.

Indien je naast de titel SCP ook de titel SDP, SMP en/of NQL voert, bedraagt de toeslag voor een 2e, 3en/of 4e titel € 79 per titel per jaar.

Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het bijwonen van activiteiten in het kader van Permanente Educatie (verschilt naar gelang de invulling).

Alle genoemde bedragen zijn incl. BTW

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X