Permanente Educatie

Een belangrijk onderdeel van persoonscertificering is Permanente Educatie, met als doel dat gecertificeerden over actuele kennis van het (marketing)vak beschikken en blijven beschikken. Dan gaat het over het marketingvak in de brede zin van het woord; marktonderzoek, communicatie, verkoop of andere terreinen van klantgericht ondernemen horen hierbij.

NIMA voorziet in Permanente Educatie met zijn eigen programma met onder andere masterclasses, workshops, courses en trainingen. Deze zijn terug te vinden in de NIMA Acadamy. Bij elk event is te zien hoeveel PE punten je ontvangt bij deelname, wat de kosten zijn voor leden en niet-leden en of het binnen het Passe-Partout valt. Er zijn ook externe aanbieders die hun programma’s laten accrediteren door NIMA.

Als SDP’er heb je drie jaar de tijd om de PE-vereiste van 90 punten te behalen. NIMA houdt je uiteraard regelmatig op de hoogte van de status en voorziet je van de nodige tips om je punten te behalen.

PE-punten bij activiteiten
Naast het volgen van PE-geaccrediteerde events zoals vaardigheidstrainingen of masterclasses binnen of buiten NIMA,  leveren de volgende activiteiten ook PE-punten op:
• Het schrijven van blogs, artikelen over marketinggerelateerde onderwerpen (5 punten per 5 blogs of 5 punten voor een uitgebreid artikel)
• Het verzorgen van presentaties op digital marketinggebied om kennis te delen (5 punten)
• Marketingdocentschap min. 15 uur lesgeven (10 punten per jaar)
• Examineren (5 punten per 3 kandidaten)
• Bestuurswerk op het gebied van marketing, sales of communicatie (10 punten per jaar)
• Het recenseren van marketingboeken (5 punten)

Deze activiteiten kun je allemaal opvoeren in jouw persoonlijke dossier in MyCareer.


Voorwaarden PE Programma

Een PE Programma dient minimaal op hbo niveau te zijn (gelijk aan minimaal niveau 6 van het European Qualifications Framework). Er moet een link naar de theorie gemaakt worden en er moet een praktijkcomponent zijn. Tot slot moet het programma aandacht hebben voor toepassing van de inhoud in de praktijk. …

Lees meer ▸
WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X