NIMA Integriteitscode - NIMA

NIMA Integriteitscode

‘Integer zijn’, betrouwbaar, eerlijk, oprecht en niet omkoopbaar. Doen wat juist is. Dat kan alleen worden bereikt door bewustwording en door een kritische houding aan te nemen. Verder hoort een professional in het commerciële domein op zijn minst weten hoe relevante wetgeving in elkaar zit. Weet je dat? En weet je dat zeker? Een Integriteitscode heeft alleen zin als de inhoud wordt begrepen en je kunt laten zien dat je ervan op de hoogte bent. Dit doet NIMA door een Integriteitsexamen, een online test af te nemen. Eventueel kun je (optioneel) een training volgen, verzorgd door inspirerende specialisten. Lees meer en verdien het NIMA Integer-logo.

Voor wie is deze Integriteitscode en wie ondersteunt de code?
Deze Integriteitscode is bedoeld voor iedereen met een functie binnen de commerciële beroepenvelden marketing, communicatie en sales. Personen en organisaties (bedrijven) kunnen het ‘Integriteitsstempel’ behalen. Het erkennen en onderschrijven van de code en deelname aan het Integriteitsexamen is vrijwillig.

De NIMA Taskforce Integriteit heeft de code in 2016 opgesteld en in 2020 voorzien van een update. De code is in deze vorm en na een uitgebreide consultatieronde definitief vastgelegd. Met betrekking tot deze code is NIMA diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met onder meer:

  1. Stichting Reclame Code 
  2. Houthoff Buruma
  3. Singewald Consultancy (Privacy.nl)

NIMA streeft naar een zo groot mogelijk draagvlak van de code en heeft als doel om deze zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar te stellen.

Lees hier de integriteitscode

Hoe werkt het?
Wil je laten zien dat je integriteit belangrijk vindt? Doe dan je NIMA Integriteitsexamen en bewijs voor jezelf dat je voldoende op de hoogte bent van integriteitsregels en relevante wetgeving. Een positief resultaat, geeft je het recht om het NIMA Integriteitslogo te hanteren. NIMA toont dit logo bijvoorbeeld in het openbare register, de ‘MyCareer’-omgeving. Een goed testresultaat is drie jaar geldig, daarna laat je door het afleggen van een nieuw examen zien dat je kennis nog actueel is.

 

Ben je er klaar voor? Laat nu kosteloos het Integriteitsexamen activeren in MyCareer.

Waarom deze gedragscode?
NIMA is trots op het vak en neemt integriteit uiterst serieus. Deze NIMA Integriteitscode is een leidraad, een reminder, een uiting van kwaliteit voor professionals.

Contact met de Integriteitscommissie
De Integriteitscode wordt op een integere en professionele manier gehandhaafd door de Integriteitscommissie van NIMA. Iedere melding naar aanleiding van een mogelijke overtreding van de code door personen of instanties die het NIMA Integriteitskeurmerk voeren, wordt voorgelegd aan de voorzitter van de Integriteitscommissie.

Wil je een zaak melden bij de integriteitscommissie? Mail dan en NIMA neemt zo snel mogelijk contact met u op.

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X