NIMA in actie voor Oekraïne

Nu de oorlog is uitgebroken in Oekraïne en er steeds meer mensen op de vlucht gaan, slaat NIMA de handen ineen met buitenlandpartner ETCN. NIMA werkt al bijna 20 jaar samen met ETCN voor de NIMA Opleidingen in Centraal en Oost-Europa. Ook in Oekraïne werden jaarlijks tientallen mensen opgeleid voor het NIMA A en B Diploma. Ook daar is NIMA een erkend en zeer gewaardeerd diploma.

Steun de marketeers in Oekraïne
NIMA in actie voor Oekraïne

Crowdfundingactie van marketeers voor marketeers

NIMA heeft samen met ETCN een crowdfundingactie opgezet om de gevluchte Oekraïeners een gratis NIMA Opleiding aan te bieden. Hiermee zijn ze beter voorbereid op hun toekomst. Het diploma helpt hen om straks weer de Oekraïne op te bouwen of in Europa aan de slag te gaan. Het NIMA Diploma is immers Europees erkend.

Hoe werkt de actie?

NIMA heeft een crowdfundingactie opgezet om de mensen uit Oekraïne verder te helpen. De mensen die interesse hebben, kunnen dankzij deze actie kosteloos een NIMA Opleiding volgen via onze partner Creative School. De Creative School is al meer dan vijf jaar onze partner in Oekraïne. De mensen van dit opleidingsinstituut zijn ondertussen gevlucht naar Polen. Daar hebben ze veel contact met Oekraïense vluchtelingen en proberen ze zo goed en zo kwaad als dat het gaat weer te werken.

Er staat al een online lesprogramma in het Oekraïens. Wanneer iemand zich aanmeldt voor deze actie, vindt er eerst een screening plaats. Mensen moeten bijvoorbeeld al werkervaring in marketing hebben, spreken al redelijk Engels, hebben een laptop en internetverbinding. Ook geven ze het commitment om de opleiding te volgen en het diploma te willen halen. Komt er een kandidaat door de screening, dan gaat NIMA via crowdfunding geld ophalen voor deze kandidaten zodat ze de opleiding kunnen volgen en worden ze gekoppeld aan een Nederlands bedrijf. Het examen wordt gedoneerd vanuit NIMA. Een mooie actie van marketeers voor marketeers.

Mandela zei ooit: ‘Education is the most powerful weapon we can use to change the world!’

Wil je deze marketeers ook verder helpen? Klik dan op de onderstaande button.

Meer informatie

Wil jouw organisatie zich inzetten voor de marketeers in Oekraïne? Dan kan je doneren via onze pagina op gofund.me. Zijn er nog onderwerpen waar je eerst meer over wil weten? Laat het dan weten aan Rob van Vroenhoven, manager educatie bij NIMA. Hij is bereikbaar via r.vanvroenhoven@nima.nl.

Veel gestelde vragen

Is er een ANBI-status

Nee, dit is een eenmalige actie om Oekrainse vluchtelingen te helpen. Het aanvragen van een ANBIstatus is daarom niet van toepassing. 

Is dit greenwashing?

NIMA werkt al bijna 20 jaar succesvol samen met ETCN in Centraal- en Oost-Europ om het marketingvak verder te brengen. Wij vinden het normaal dat je partners helpt als zij door externe omstandigheden in de verdrukking raken. Dus nee dit is geen greenwashing.  

Verdient NIMA hieraan?

Nee, NIMA verdient hier niets aan. Normaal berekenen wij een bedrag per uitgegeven diploma, dat bedrag is vervallen voor alle inwoners van de Oekraïne. 

Verdient het ETCN aan deze actie?

Nee, ETCN verdient hier niets aan. ETCN brengt wel kosten in rekening voor screening van kandidaten en controle van de opleidingen en besteding van de gelden. De kosten hiervoor worden gedekt door middel van deze actie.

Is er transparantie over de kosten? (controle inbouwen acountant?)

De accountant van NIMA zal achteraf de bestedingen controleren. Binnen NIMA worden de gelden op een aparte grootboekrekening geplaatst.

Hoe weten we dat het geld goed terecht komt?

Er wordt een bedrag per cursist gevraagd. Deze cursisten zijn bekend bij ETCN en NIMA en desgevraagd ook bij de donerende organisatie. Vervolgens is er gedurende de opleiding direct contact met deze cursisten. 

Gaat de kandidaat ook contact krijgen met de Nederlandse organisatie?

Dat is heel goed mogelijk. De kandidaat zal voor het examen een case moeten indienen, als de donerende organisatie een marketingprobleem heeft kan dat worden ingebracht.