NIMA Basiskennis Online Marketing - NIMA

NIMA Basiskennis Online Marketing

Het NIMA Examen Basiskennis Online Marketing toetst de basisbeginselen van online marketing. Kandidaten leren hoe de online instrumenten zoekmachinemarketing, display-advertising, e-mailmarketing en social media worden ingezet en gemonitord.

Het examen
De kandidaten worden aan de hand van gericht studie- en oefenmateriaal grondig voorbereid op het NIMA Examen Basiskennis Online Marketing. Dit examen duurt anderhalf uur en omvat 45 meerkeuzevragen. Je kunt met een studielast van ongeveer 80 uur dit officiële NIMA Diploma behalen.

Voor wie?
Dit examen is voor iedereen die kennis wil maken met de grondbeginselen van online marketing, je kunt hierbij denken aan:

  • De startende marketeer die zich wil oriënteren op het vakgebied online marketing.
  • De professional die veel met marketeers samenwerkt of online marketing moet inzetten.
  • De professional die zich de werking van de online marketinginstrumenten eigen wil maken.

Niveau
Het niveau van het NIMA Basiskennis Online Marketing Examen is vastgesteld op EQF niveau 3. Dat is vergelijkbaar met MBO niveau 4. Meer informatie over het niveau vind je hier.

Exameninhoud
In de exameneisen en literatuurlijst voor NIMA Basiskennis Online Marketing staat exact beschreven wat van de kandidaten wordt verwacht.

Het examen toetst kennis op de volgende gebieden:

  • De basisbegrippen rondom online marketing.
  • De werking van de online marketinginstrumenten: display-advertising, social media, zoemachinemarketing, e-mailmarketing
  • Het monitoren van de online instrumenten met gebruik van analytics.

Locatie
Circa twee weken voor het examen wordt aan alle inschrijvers de definitieve locatie bekend gemaakt in de online oproep die je per e-mail ontvangt. Schriftelijke examens worden over het algemeen gehouden in de omgeving van Utrecht. Het NIMA Examen Basiskennis Online Marketing kan bij groepsafname ook op (eigen) locatie worden afgenomen. Meer informatie over groepsboekingen? Neem dan direct contact op met Team Examens – examens@nima.nl.

Meer relevante informatie

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X