NIMA B Non-profit en Overheidscommunicatie - NIMA

NIMA B Non-profit en Overheidscommunicatie

NIMA B Non-profit en Overheidscommunicatie is een specialisatie van het NIMA B Communicatie Examen. Naast het algemene deel, waarbij de focus ligt op verdieping van je algemene kennis binnen het vakgebied communicatie, specialiseer jij je in communicatie binnen een non-profitorganisatie of de overheid.

Met dit diploma heb jij alles in huis om als communicatiemanager of ā€“adviseur aan de slag te gaan bij de overheid of in een non-profitomgeving. Je houdt je bezig met de communicatie van een organisatie en werkt aan het gewenste imago van de organisatie of overheidsafdeling bij zowel intern als extern betrokkenen.

NIMA B Communicatie Opleiding en Examen

Je bereidt je optimaal voor op het NIMA B Communicatie Examen met een NIMA Opleiding bij Ć©Ć©n van onze opleiders. Tijdens de opleiding richt je je onder andere op het schrijven en presenteren van een communicatieplan. Dit is ook een van de twee onderdelen van het NIMA Examen.
NIMA is een onafhankelijk exameninstituut. Na het volgen van de opleiding doe je examen bij NIMA. Een NIMA Diploma wordt zeer gewaardeerd binnen de overheid en non-profitorganisaties en zal je zeker helpen om jouw ambities binnen je communicatiecarriĆØre te realiseren.
Het examen bestaat uit twee onderdelen:

  • NIMA B1 Communicatie: je maakt een schriftelijk examen dat bestaat uit een praktijkcase waarover je open vragen beantwoordt;
  • NIMA B2 Specialisatie Non-profit en Overheidscommunicatie: je schrijft een communicatieplan dat je presenteert en verdedigt tijdens een mondeling examen.

Wil je exact weten wat er van je wordt verwacht tijdens de examens? Bekijk dan de exameneisen.

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X