NIMA Basiskennis Communicatie - NIMA

NIMA Basiskennis Communicatie

Het NIMA Examen Basiskennis Communicatie toetst de basisbeginselen van communicatie. Kandidaten leren feitelijkheden en praktijksituaties te herkennen, interpreteren en verklaren.

Het examen
De kandidaten worden aan de exameneisen en bijbehorende studieboeken grondig voorbereid op het NIMA Examen Basiskennis Communicatie. Het examen duurt anderhalf uur en omvat 45 meerkeuzevragen. Je kunt met een studielast van ongeveer 40 uur dit officiële NIMA Diploma behalen.

Voor wie?
Dit examen is voor iedereen die wil kennismaken met de grondbeginselen van communicatie. Het examen toetst de elementaire kennis en vaardigheden om binnen de domeinen van de corporate-, interne- en marketingcommunicatie te kunnen werken op ondersteunend niveau.

Denk hierbij aan:

  • Vierdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs (HAVO/VWO).
  • De startende communicatie medewerker die zich wil oriënteren op het vakgebied.
  • De professional die veel met communicatiemedewerkers samenwerkt of de communicatieafdeling ondersteunt.

Niveau
Het niveau van het NIMA Basiskennis Communicatie Examen is vastgesteld op EQF niveau 3. Dat is vergelijkbaar met MBO niveau 4. Meer informatie over het niveau vind je hier.

De rollen/taken zijn vergelijkbaar met BNP 1-2 van Logeion.

Exameninhoud
In de exameneisen en literatuurlijst voor NIMA Basiskennis Communicatie staat exact beschreven wat er verwacht wordt van de kandidaten.

Het examen toetst kennis op:

  • Aan communicatie gerelateerde competenties
  • Sociale en communicatieve competenties
  • Management en organisatorische competenties
  • Persoonlijke competenties

Locatie
Circa twee weken voor het examen wordt aan alle inschrijvers de definitieve locatie bekend gemaakt in de online oproep die je per e-mail ontvangt. Schriftelijke examens worden over het algemeen gehouden in de omgeving van Amsterdam. Het NIMA Examen Basiskennis Communicatie kan bij groepsafname ook op (eigen) locatie worden afgenomen. Meer informatie over groepsboekingen? Neem dan direct contact op met Team Examens – examens@nima.nl.

Meer relevante informatie

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X